16/08/2022 17/08/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη η τοπική Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικά κατά το διήμερο της 14ης και 15ης Αυγούστου, «τὴν ἔνδοξον Κοίμησιν καὶ τὴν εἰς τους ουρανούς Μετάστασιν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου». Με την πάνδημη συμμετοχή του ο λαός του νησιού αλλά και παραθεριστές, κατέκλυσαν ασφυκτικά κάθε ενοριακό ιερό ναό και γραφικό εξωκλήσι στο οποίο τιμάται το θεομητορικό αυτό...
16 Αυγούστου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 21:20

Πανήγυρη Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μυρίνης

Διαδώστε:
Πανήγυρη Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μυρίνης

Με ιδιαίτερη κατάνυξη η τοπική Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικά κατά το διήμερο της 14ης και 15ης Αυγούστου, «τὴν ἔνδοξον Κοίμησιν καὶ τὴν εἰς τους ουρανούς Μετάστασιν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου». Με την πάνδημη συμμετοχή του ο λαός του νησιού αλλά και παραθεριστές, κατέκλυσαν ασφυκτικά κάθε ενοριακό ιερό ναό και γραφικό εξωκλήσι στο οποίο τιμάται το θεομητορικό αυτό γεγονός.

Ανήμερα της εορτής στον φερώνυμο ιερό ναό της Παναγίας στη Μύρινα, τελέστηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέου, Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, στο κήρυγμά του, ανέλυσε το νόημα της εορτής και κόμισε στο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας την ευλογία και τις πατρικές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος αντευχόμενος ευχαρίστησε τον παρεπιδημούντα Ιεράρχη της Πρωτόθρονης Εκκλησίας για την συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις και τον παρακάλεσε να μεταφέρει στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη τον βαθύ σεβασμό και την υιική αφοσίωση του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας.

Παραμονή της εορτής

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Μύρινας, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, του Επάρχου κ. Άγγελου Βλάττα-Λαμπρινού, του Δημάρχου κ. Δημητρίου Μαρινάκη, του Ταξιάρχου της 88ης ΣΔΙ κ. Κωνσταντίνου Τακόπουλου, άλλων τοπικών αρχών και φορέων παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του τόνισε ιδιαιτέρως ότι η Παναγία μας είναι η ακαταίσχυντη ελπίδα του γένους των χριστιανών και η καταφυγή και προστασία κάθε πιστού στις δοκιμασίες και στις ανάγκες της ζωής του. Η Κοίμησή της και η εν σώματι μετάστασή Της στους ουρανούς, επιβεβαιώνει το διαχρονικό μήνυμα της εκκλησίας, ότι ο θάνατος δεν είναι το τελευταίο επεισόδιο στη ζωή μας, αλλά η απαρχή της ατελευτήτου και αιωνίου ζωής στην Βασιλεία του Θεού.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού έλαβε χώρα η μεγαλειώδης λιτάνευση της εφεστίου και θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης «Ρούσσα», η οποία αποτελεί πνευματικό θησαύρισμα και ανεκτίμητης αξίας ιερό κειμήλιο του ιερού ενοριακού ναού.

Αισθήματα βαθειάς κατανύξεως κατέκλυσαν τα πλήθη των πιστών, όταν το ιερό εικόνισμα σεμνοπρεπώς προς ευλογίαν περιφέρθηκε μέχρι τον κεντρικό λιμένα της Μύρινας, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και φιλαρμονικής, καταλήγοντας μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ανέπεμψε ικετευτική δέηση, ευχόμενος στο απειράριθμο πλήθος, να σκέπει η Παναγία μας όλους και να περιφρουρεί την Πατρίδα μας και το νησί μας από κάθε απειλή και ανάγκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων