15/03/2019 15/03/2019 Εψάλει υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,  το εσπέρας της Παρασκευής της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 15 Μαρτίου ε.έ., η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά. Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η κατά...
15 Μαρτίου, 2019 - 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2019 - 22:11

“Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε” στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδά (φώτο)

Διαδώστε:
“Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε” στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδά (φώτο)

Εψάλει υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,  το εσπέρας της Παρασκευής της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 15 Μαρτίου ε.έ., η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η κατά το έθος μεταφορά του αντιγράφου της εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης, η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο εις τον Μητροπολιτικό Ναό, συνοδεία πολλών ευλαβών Πιστών και Προσκυνητών.

Την διακονία του λόγου υπούργησε ο Ελλογιμώτατος Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου δια την Νόσον του Alzheimmer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του Γήρατος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο οποίος και αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο Πρόσωπο και στην συνεργία της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην προσωπική ζωή του καθενός, στον Έθνος και γενικότερα των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Μπαλογιάννη, σημειώνοντας ότι ο Ακάθιστος ύμνος μας μεταφέρει το μεγάλο μήνυμα της χαράς και της ειρήνης, το μήνυμα της καταλλαγής και της Καινής Κτίσεως που είναι ένα μήνυμα ζωής και σωτηρίας.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων