23/03/2020 23/03/2020 Πως οι Ιεράρχες εκλαμβάνουν την Πανδημία που μαστίζει την Οικουμένη; Ποια είναι τα εφόδια που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τον πειρασμό αυτό; Είμαστε έτοιμοι πνευματικά και κοινωνικά να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας σαν άνθρωποι; Ποιες είναι οι συνέπειες των κλειστών Εκκλησιών σε μια περίοδο που οι Χριστιανοί δεν μπορούν να κοινωνήσουν;...
23 Μαρτίου, 2020 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 20:52

“Η πανδημία είναι μια αφορμή να βρούμε τον εαυτό μας”-Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
“Η πανδημία είναι μια αφορμή να βρούμε τον εαυτό μας”-Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”

Πως οι Ιεράρχες εκλαμβάνουν την Πανδημία που μαστίζει την Οικουμένη;

Ποια είναι τα εφόδια που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τον πειρασμό αυτό;

Είμαστε έτοιμοι πνευματικά και κοινωνικά να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας σαν άνθρωποι;

Ποιες είναι οι συνέπειες των κλειστών Εκκλησιών σε μια περίοδο που οι Χριστιανοί δεν μπορούν να κοινωνήσουν;

Σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και σε άλλα επίκαιρα απαντά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης στο Πρακτορείο Ορθοδοξία σε μια σειρά συνεντεύξεων που πραγματοποιούμε για την κρίσιμη αυτή εποχή.

«Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έχει σχέση με την υγεία των ανθρώπων και φυσικά και στη Μητρόπολή μας όπως σε όλο τον κόσμο υπάρχουν τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες προκλήσεις και οι ίδιες δυσκολίες. Με τη βοήθεια του Θεού, με προσευχή και υπομονή αλλά και υπακοή στα όσα οι αρμόδιοι επιστήμονες διαμηνύουν πιστεύω ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες» αναφέρει με έμφαση και μεταξύ άλλων, στον Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Εκ παραλλήλου συμπληρώνει στο ερώτημα αν είναι και μία περίοδος εσωτερικής αναζήτησης, “Ακριβώς είναι μία αφορμή να βρούμε τον εαυτό μας. Να συνειδητοποιήσουμε και την προσκαιρότητα του βίου μας και να κατανοήσουμε ότι σε αυτή τη ζωή είμαστε τόσο πρόσκαιροι, τόσο εφήμεροι αλλά και παράλληλα είμαστε τόσο αιώνιοι στο παρόν και στη αγάπη του Θεού. Να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας, να προσευχηθούμε και να μελετήσουμε τα ιερά κείμενα”.

Τέλος στην ερώτηση αν έχει χαθεί η “ανθρωπιά” στις ημέρες μας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά τονίζει δημιουργώντας ταυτόχρονα έντονο προβληματισμό, “Δυστυχώς έχουμε χάσει την “ανθρωπιά” και το νόημα της ζωής. Τη συμπεριφορά μας διέπει ένας καταναλωτισμός, σπάνια θα δει κανείς τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο”.

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων