07/09/2019 07/09/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει εις το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας, τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου, 07 Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις το Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» Ηρακλείου  Λαγκαδά. Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος...
07 Σεπτεμβρίου, 2019 - 23:04
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2019 - 23:15

Εξήλθε η εορτάζουσα Παναγιά η Περπατούσα

Διαδώστε:
Εξήλθε η εορτάζουσα Παναγιά η Περπατούσα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει εις το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας, τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου, 07 Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις το Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» Ηρακλείου  Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρέστησαν πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών  οι οποίοι κατέκλισαν και εφέτος τον προαύλιο χώρο του Προσκυνήματος περιμένοντας με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Περπατούσης, η οποία και φυλάσσεται στο Ιερό αυτό Προσκύνημα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή Θεομητορική εορτή, η οποία και σηματοδοτεί την απαρχή της δικής μας Σωτηρίας, ενώ έκανε και αναφορά στο τραγικό φαινόμενο της υπογεννητικότητας και των αμβλώσεων, που πλήττει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα την Πατρίδα μας.

Εν συνεχεία και υπό τους ήχους της  Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Περπατούσης, στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας του Ηρακλείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων