11/05/2022 11/05/2022 Με την προσήκουσα λαμπρότητα και μέσα στο λαμπρό κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μνήμη των δύο Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού...
11 Μαΐου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 16:50

Εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και μέσα στο λαμπρό κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου που διανύουμε, τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μνήμη των δύο Θεσσαλονικέων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ασκού, ομιλώντας στο τέλος περί των μεγάλων τιμωμένων μορφών της Ορθοδοξίας, αναφερόμενος κυρίως στην σπουδαιότητα και στο πολυσχιδές ιεραποστολικό και διαφωτιστικό έργο που επιτέλεσαν υπηρετώντας το θέλημα του Θεού και οδηγώντας στο δρόμο της σωτηρίας τούς λαούς των χωρών των Σλαύων.

Το πρωί της 11ης Μαΐου 2022., ετελέσθη, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της περιοχής του Περιβολακίου, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, του οποίους και πλαισίωναν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της λατρευτικής συνάξεως μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος, καθώς επίσης και αντιπροσωπίες της μαθητιώσας νεολαίας με την Ελληνική Σημαία ανά χείρας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε διδακτικότατα ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο οποίος με τον μεστό λόγο που τον διακρίνει αναφέρθηκε στις μορφές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και την συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Ιεραποστολικό τους έργο.

Καταλήγοντας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται για ακόμη μία φορά στην επαρχία μας, μεταφέροντας προς το ευλαβές ποίμνιο της, τις Αναστάσιμες Ευχές και τον αδελφικό χαιρετισμό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη της Πρωτοθρόνου και Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, που λάμπρυνε με την παρουσία του, την πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσωπο και στην αγάπη που είχε προς τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, ο μακαριστός προκάτοχος του κυρός Ιωάννης, ο οποίος από τα χρονιά που υπηρετούσε εις την Θεσσαλονίκη, μνημόνευε όλως ιδιαιτέρως τις σήμερα τιμώμενες μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας.

Εν συνεχεία οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μετέβησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου έμπροσθεν του μνήματος του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου, τέλεσαν Επιμνημόσυνη Δέηση επί τη ευκαιρία της επετείου της εκλογής του ως Μητροπολίτου Λαγκαδά (10-05-2010).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων