15/08/2020 15/08/2020 Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης το επονομαζόμενο και “Πάσχα του Καλοκαιριού” η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου, ήταν ο περίλαμπρος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών όλων των ηλικιών...
15 Αυγούστου, 2020 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 15:27

Έψαλλαν τα εγκώμια σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό στον Λαγκαδά

Διαδώστε:
Έψαλλαν τα εγκώμια σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό στον Λαγκαδά

Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης το επονομαζόμενο και “Πάσχα του Καλοκαιριού” η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου, ήταν ο περίλαμπρος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών όλων των ηλικιών συνέρρευσαν ευλαβικά, και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα εκ των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού (COVID-19), για να ανάψουν ένα κερί ή να εκπληρώσουν ένα τάμα, να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας, καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής, υποκλινόμενοι με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της, ακούγοντας και συμψάλοντας με υποδειγματική τάξη, ευπρέπεια και κατάνυξη τους υπέροχους ύμνους της εορτής.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα αναφερόμενος εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας καθώς και στο νόημα και τη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας μας, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ανεγνώσθη υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αλεξάνδρου Φίλλιου, η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη ενδόξω Κοιμήσει της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Προ της απολύσεως εψάλησαν και τα Εγκώμια της Θεοτόκου πέριξ του ανθοστόλιστου Επιταφίου Της σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό, και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Χειροθέτησε Πνευματικό τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χρυσαυγής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Άνθιμο Γιάννη, τον οποίο και διόρισε νέο Αρχιερατικό Επίτροπο Κολχικού, ενώ παράλληλα Χειροθέτησε και δύο νέους αναγνώστες, οι οποίοι θα διακονούν στο Ιερό Βήμα του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, ευχόμενος προς όλους τους παρισταμένους τα Χρόνια Πολλά για την σημερινή Μεγάλη Εορτή της Ορθοδοξίας μας.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων