19/02/2020 19/02/2020 Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου «Αγία Κυράννα»,  ο Αγιασμός επί τη ενάρξη των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων διά Βίου Εκπαιδεύσεως και αναπτύξεως των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας, που υλοποιείται σε συνεργασία της...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2020 - 14:06

“Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης”

Διαδώστε:
“Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης”

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου «Αγία Κυράννα»,  ο Αγιασμός επί τη ενάρξη των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων διά Βίου Εκπαιδεύσεως και αναπτύξεως των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας, που υλοποιείται σε συνεργασία της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.), κατά την χρονική περίοδο 2019-2020.

Κεντρικό θέμα του προγράμματος εφέτος είναι: «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» (MIS 5004190) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, και απευθύνεται σε εθελοντές, στελέχη και συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς αλλά και σε φορείς που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών του δεξιοτήτων για την υποστήριξη του έργου που προσφέρεται στις κοινωνικοπρονοιακές και λοιπές εκκλησιαστικές δομές. 

Στόχος και σκοπός είναι, η αναβάθμιση των γνώσεων και των ποιμαντικών δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας, ο εκσυγχρονισμός του επιμορφωτικού έργου και η στήριξη των κάθε διακονουμένων και διαφόρων δομών όπου παρεμβαίνει μέσο της ποιμαντικής μέριμνά της η κάθε Μητρόπολη.

Το παραπάνω Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 28 ωρών και οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης θα λάβουν «Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης», σύμφωνη με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ Β’  592/2010) και μοριοδότηση με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, εξέφρασε κατά πρώτον την χαρά του για την τρίτη κατά σειρά πραγματοποίηση του παρόντος εκπαιδευτικού προγράμματος που λαμβάνει χώρα στην Μητρόπολη Λαγκαδά, και εν συνεχεία απεύθυνε μέσο του προσώπου του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεολόγου Αλεξανδράκη, λόγους ευχαριστίας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, διότι μέσα από το επιμορφωτικό ίδρυμα που ίδρυσε και τα προγράμματα που υλοποιούνται, παρέχει την ευκαιρία στον Ιερό Κλήρο, μίας πιο σφαιρικής θεολογικής καταρτίσεως και ανανεώσεως των γνώσεων, μεταφέροντας παράλληλα της πολύτιμες εκείνες εμπειρίες που είναι απαραίτητες στην πρακτική εφαρμογή των μεθόδων που απαιτούνται για την ποιμαντική ώστε να λαμβάνονται υπόψη και να εφαρμόζονται μέσα από τα σύγχρονα δεδομένα της εποχής μας.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος αφού μετέφερε τις Ευχές και τις Ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος και τους σκοπούς του παρόντος προγράμματος, παρουσιάζοντας εν συντομία τους τομείς δράσεις, τους συντελεστές και τους Καθηγητές καθώς επίσης και τις θεματικές ενότητες των μαθημάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων