17/09/2019 17/09/2019 Πανηγυρικά εορτάσθηκε εις την Αγιοτόκο πόλη των Θεσσαλονικέων, η Ιερά Μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης, με επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων τον επιβλητικό Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπολέως: Το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου ε.έ., σεπτή αδεία και ευλογία του...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2019 - 15:28

“Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του”

Διαδώστε:
“Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του”

Πανηγυρικά εορτάσθηκε εις την Αγιοτόκο πόλη των Θεσσαλονικέων, η Ιερά Μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης, με επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων τον επιβλητικό Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπολέως:

Το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου ε.έ., σεπτή αδεία και ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και κατόπιν προσκλήσεως του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίου Βογιατζή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και  προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγγελο της καθ´ ημάς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ευσέβιο Σπουργίτη, των εφημερίων του Ναού και εξ άλλων Ενοριών, προς τούτο προσελθόντων, ενώ το Αναλόγιο λάμπρυνε για ακόμη μία φορά ο «λέοντας» της Εκκλησιαστικής Υμνολογίας, Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Αγίας Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος.

«Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι μια Εκκλησία με τον Χριστό παρόντα στη ζωή των μελών του. Αυτό αποτελεί την καλύτερη επένδυση αλλά και την καλύτερη έκφραση τιμής στη σημερινή μεγάλη εορτή και πανήγυρη», τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που παρέστη προσευχιτικός και με ευλάβεια μεγάλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «εκείνο που δίδει νόημα και πληρότητα στην ζωή μας, δεν είναι οι εξωτερικές εικόνες και τα όσα πρεσβεύει ο άνθρωπος με την καθημερινότητά του, αλλά είναι εκείνα για τα οποία, ζει μέσα στην πληρότητα των εσωτερικών βιωμάτων του, ζει μέσα καρδιά του και τέλος ζει όταν προσεγγίζει με αλήθεια το μεγαλείο του Θεού».

Αναφερόμενος εν συνεχεία στην μορφή της Αγίας Σοφίας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά επεσήμανε ότι «κατάφερε και φύτευσε μέσα στις ζωές των παιδιών της τον σπόρο της αληθινής Πίστεως και Αγάπης προς τον Χριστό, κάτι το οποίο και απέδειξαν με την Ομολογία και το γενναίο φρόνημα που επέδειξαν την ώρα του μαρτυρίου, και αυτό θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο πνευματικό και οδοδείκτης για τις μητέρες σήμερα».

Προ της Απολύσεως αναγνώσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου τα κόλλυβα των σήμερα τιμωμένων Αγίων Μαρτύρων, ενώ  παράλληλα εξέφρασε και τις θερμές του ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, για την ευλογία που του παρείχε να Ιερουργήσει αυτή την ημέρα στον περικαλλή αυτό Ιερό Ναό, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον Ιερατικό Προϊστάμενο π. Ειρηναίο Βογιατζή για την κατά πάντα άρτια οργάνωση της εορτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων