24/12/2021 24/12/2021 Μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα η οποία πηγάζει από το χαρμόσυνο γεγονός της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, προσήλθαν οι νέοι και νέες της επαρχίας μας, για να ψάλλουν τα παραδοσιακά Κάλαντα και να τραγουδήσουν επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, μεταφέροντας και αυτοί με το δικό τους αγνό...
24 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2021 - 13:43

Μικρούς και μεγάλους καλαντάρηδες δέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Διαδώστε:
Μικρούς και μεγάλους καλαντάρηδες δέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Μέσα σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα η οποία πηγάζει από το χαρμόσυνο γεγονός της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, προσήλθαν οι νέοι και νέες της επαρχίας μας, για να ψάλλουν τα παραδοσιακά Κάλαντα και να τραγουδήσουν επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, μεταφέροντας και αυτοί με το δικό τους αγνό και παραδοσιακό τρόπο, το μεγάλο μήνυμα της Χαράς, της Ειρήνης, της Αγάπης και της Καταλαγής που πηγάζει μέσα από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων υποδέχθηκε τους μικρούς και μεγάλους καλαντάρηδες με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης για την σημερινή αθρόα προσέλευση τους, απευθύνοντας προς όλους πατρικούς λόγους αγάπης και θερμές ευχές, αναφερόμενος με απλά λόγια και συντομία στο βαθύτερο νόημα των εορτών, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον καθένα να ανοίξει την καρδιά του, για να δεχθεί ως κάτοικο αυτής, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να ξαναγεννηθεί μέσα στην Καινή Κτίση απαλλαγμένος από τις μικρότητες της καθημερινότητας.

Εκτός από τις μικρές ομάδες των πολλών παιδιών που με τις χαρούμενες παιδικές φωνές τους και με τον διάχυτο αυθορμητισμό πλημύρισαν την Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως, τα βυζαντινά και τα παραδοσιακά κάλαντα τραγούδησαν, η Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος», τα κατηχητικά τμήματα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και της ενορίας του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων