22/06/2019 22/06/2019 Την 22α του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Εκκλησία μας, η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ευσεβίου του Ιερομάρτυρος, Επισκόπου Σαμοσάτων, τελέσθηκε εις τον περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βασίλειου, Πανοσιολογιωτάτου...
22 Ιουνίου, 2019 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 13:13

Μητρ. Λαγκαδά: “Η εποχή μας μαστίζεται από απάτες και πλάνες”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: “Η εποχή μας μαστίζεται από απάτες και πλάνες”

Την 22α του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Εκκλησία μας, η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ευσεβίου του Ιερομάρτυρος, Επισκόπου Σαμοσάτων, τελέσθηκε εις τον περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βασίλειου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσεβίου Σπουργίτη, ο οποίος την ημέρα αύτη άγει τα ονομαστήρια του.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος Κληρικοί της καθ´ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επικαίρος περί της σημασίας της τιμής των Αγίων και των ονομάτων που φέρει ο κάθε άνθρωπος, υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα του γεγονότος της μελέτης των Βίων των Αγίων, διότι όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «μόνο έτσι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν πως ο Θεός, μέσα από του Αγίους, μας δίνει την αφορμή και την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως και ο δικός κλήρος και η δική μας ζωή, μπορούν να συνδεθούν με την αλυσίδα των Αγίων και με τον ίδιο τον Θεό».

Παίρνοντας εν συνεχεία αφορμή από τον Βίο του σήμερα τιμωμένου Αγίου Ευσεβίου και τους μεγάλους αγώνες του κατά των αιρέσεων, της πλάνης και των πολεμίων της Πίστεως μας, λόγω των κακοδοξιών του Αρείου, ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όταν ο άνθρωπος ξεφύγει από την αλήθεια της Πίστεως, χάνει την Σωτηρία και δεν φτάνει στον προορισμό του, που είναι ο Παράδεισος». Η εποχή μας δυστυχώς μαστίζεται από απάτες και πλάνες πολλές, και θα πρέπει γι΄ αυτό να είμαστε τοποθετημένοι όλοι μας με συνέπεια στην ζωή της Κιβωτού της Σωτηρίας, που είναι η Εκκλησία μας, να μένουμε σταθεροί και να μην μεταβαλλόμεθα προδίδοντας την Πίστη μας, διότι η ελάχιστη απόκλιση εκ της Αληθείας, αποτελεί φοβερό και θανατηφόρο ολίσθημα».

Καταλήγοντας ευχήθηκε και εκ μέρους του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, καταλλήλως προς τον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο π. Ευσέβιο Σπουργίτη επί τη Ονομαστική του Εορτή, προτρέποντας τον να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο το πλούσιο, πολυδιάστατο και αξιοζήλευτο πνευματικό έργο που επιτελεί συνεχώς και αδιαλείπτως από το 1967, όταν και ήρθε στην επαρχία μας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οργάνωση του πνευματικού και διοικητικού τομέα της επανασυσταθείσας Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων