25/10/2020 25/10/2020 Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβη εις την περιοχή της Αναλήψεως Λαγκαδά, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της προεόρτιας Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον φερώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της...
25 Οκτωβρίου, 2020 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2020 - 12:26

Μητρ. Λαγκαδά: “Ο Άγιος Δημήτριος είχε πραγματική πίστη”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: “Ο Άγιος Δημήτριος είχε πραγματική πίστη”

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβη εις την περιοχή της Αναλήψεως Λαγκαδά, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της προεόρτιας Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον φερώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της κωμοπόλεως.

Στον Κυριακάτικο λόγο του, προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και στα νοήματα που πηγάζουν από αυτήν, σημειώνοντας την αξία της σωτηρίας της ψυχής και της σωστής κατανοήσεως του μηνύματος του Ευαγγελίου καθώς επίσης και την σημασία του εσωτερικού ευπρεπισμού του ανθρώπου μέσα από την διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας, ώστε να μπορεί να κατοικεί μέσα στην ψυχή και στην καρδιά του καθενός, ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Αναφερόμενος εν συνεχεία στην μορφή του Αγίου Δημητρίου, επεσήμανε ότι παρόλο τα αξιώματα που είχε, είχε μέσα του ταπείνωση και πραγματική Πίστη στον Κύριο, η οποία στο τέλος ανταμείφθηκε γενόμενος Προστάτης της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδος και ολόκληρης της Οικουμένης, όπως μας λέει και το τροπάριο του.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων