10/02/2019 10/02/2019 «Τα της Πίστεως τα κατορθώματα είναι μεγάλα και πολλά, μπορούμε να επιτύχουμε, αν έχουμε Αληθινή Πίστη προς τον Χριστό, αναγνωρίζοντας Τον ως Κύριο της ζωή μας», υπογράμμισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια του κυριακάτικου λόγου του, από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της προσφυγικής...
10 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2019 - 16:52

Μητρ. Λαγκαδά: “Τα της Πίστεως κατορθώματα είναι μεγάλα”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: “Τα της Πίστεως κατορθώματα είναι μεγάλα”

«Τα της Πίστεως τα κατορθώματα είναι μεγάλα και πολλά, μπορούμε να επιτύχουμε, αν έχουμε Αληθινή Πίστη προς τον Χριστό, αναγνωρίζοντας Τον ως Κύριο της ζωή μας», υπογράμμισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια του κυριακάτικου λόγου του, από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της προσφυγικής ενορίας του Κρυονερίου, όπου και Ιερούργησε την 10η Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Ιερά Μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

 

 

 

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ποτέ ότι αυτό που είμαστε το οφείλουμε στον Θεό, και γι΄ αυτό θα πρέπει να ζούμε σύμφωνα με τον Λόγο Του, χωρίς να μπαίνουμε σε συσχηματισμούς, οι οποίοι είναι χωρίς περιεχόμενο και γεμάτοι από ψευτιά και υποκρισία», τόνισε εν συνεχεία της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος για να αναφερθεί ταυτόχρονα στην αλλοποίηση του χαρακτήρα των παιδιών και των νέων, καθώς επίσης και στο φαινόμενο της «λιβανοποίησης», που παρατηρείται έντονα τον τελευταίο καιρό ως αλλοτριωτικό γεγονός που εμφυτεύεται στον τόπο και στην κοινωνία μας γενικότερα, μέσα από την αλλαγή της πληθυσμιακής συνθέσεως, η οποία έχει ως αποτέλεσμα, πέρα όλων των άλλων, και την αλλαγή την πνευματικής μας ταυτότητας και την απώλεια της Πίστη μας και των Παραδόσεων μας».

 

 

Καταλήγοντας και αφού ευχήθηκε προς όλους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, υπογράμμισε ότι «το μήνυμα της Σωτηρίας αφορά όλο τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως προέλευσης και καταγωγής» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην δύναμη και την αληθινή Πίστη που είχαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι αν και αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τους τόπους τους, έχοντας ως πηγή δυνάμεως τον Χριστό, μπόρεσαν και διατήρησαν όλα αυτά για οποία εμείς σήμερα μπορεί να υπερηφανευόμαστε και να καμαρώνουμε».

 

 

Την παραμονή της μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους, τελέσθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, εις τον τον νεοαναγερθέντα φερώνυμο Ιερό Ναό, ο οποίος ευρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ευγηρίας Πρόνοιας «Χαραλάμπους Παπέ», εις την περιοχή του Μελισσοχωρίου.

Προ της ενάρξεως, εκομίσθει προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των παρισταμένων πιστών, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου και Πρωτοσύγκελου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, απότμημα του Σεπτού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γενναίο φρόνημα του Αγίου Ιερομάρτυρος καθώς επίσης και στην σημασία της τιμής των Αγίων, που πέρα όλων των άλλων μπορεί σαν γεγονός και ως φωτεινό παράδειγμα να είναι οδηγός στην ζωή μας καθώς επίσης και να μας συνδέσει όλους μάς με Εκείνους, που θυσίασαν την ζωή τους για τον Κύριο, κερδίζοντας στο τέλος την αιώνια ζωή, που είναι και η προσδοκία του κάθε ανθρώπου.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην λειτουργία του Ιδρύματος Ευγηρίας Πρόνοιας «Χαραλάμπους Παπέ», του οποίου την θεμελίωση (26-10-2012) και τα εγκαίνια (10-05-2016), ετέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, επιδίδοντας στο τέλος τιμητική διάκριση στον κ. Παντελή Σκαρλάτο, ως ένδειξη ευχαριστίας για την προσφορά του σε αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων