28/06/2020 28/06/2020 Την Κυριακή, 28 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία, τιμά και εορτάζει την μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων και Θαυματουργών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερούργησε εις τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου. Προ της ενάρξεως της Αρχιερατικής χοροστασίας του...
28 Ιουνίου, 2020 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 13:42

Μητροπολίτης Λαγκαδά: Κύριο μέλημά μας η Βασιλεία των Ουρανών

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Λαγκαδά: Κύριο μέλημά μας η Βασιλεία των Ουρανών

Την Κυριακή, 28 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία, τιμά και εορτάζει την μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων και Θαυματουργών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερούργησε εις τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου.

Προ της ενάρξεως της Αρχιερατικής χοροστασίας του Όρθρου, εκομίσθη Σεπτό απότμημα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το οποίο και ετέθη προς προσκύνηση και πνευματική ενίσχυση των Πιστών της ευλογημένης περιοχής που βρίσκεται στο Όρος Βερτίσκου.

Στην Κυριακάτικη ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και οι τα πρώτα φέροντες της Κοινότητος των Κρύων Νερών, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και στα νοήματα αυτής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την αξία των σωστών προτεραιοτήτων που πρέπει να θέτει κανείς ως στόχους στην ζωή του, με πρώτη και κυριότερη όλων, το πως θα κερδηθεί η Βασιλεία των Ουρανών, καθώς επίσης υπογράμμισε και την αξία της αθάνατης ψυχής, ως ανεπανάληπτη και ως το μοναδικό εκείνο αγαθό, εις το οποίο κανείς δεν μπορεί να βρει ανταλλάξιμο ισοζύγιο.

«Ο Κύριος δεν μας στερεί τίποτα, αλλά μας τα χαρίζει καθημερινά όλα, αρκεί εμείς να μην υπερβαίνουμε τα όρια και να εφαρμόζουμε τις εντολές Του, ζώντας συνεχώς σύμφωνα με το Θέλημα Του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για να συμπληρώσει αναφέροντας ότι «μόνο μέσα από την αγάπη καρποφορείτε η ευδαιμονία και μόνο μέσα από αυτήν, μπορούμε να εξέλθουμε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων