03/04/2020 03/04/2020 Κεκλεισμένων των θυρών λόγω των προβλεπόμενων μέτρων της Πολιτείας για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του νέου κορωνοϊού Covid-19, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Παρασκευής, 03 Απριλίου ε.έ., η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά. Στην ομιλία...
03 Απριλίου, 2020 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2020 - 22:16

Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρ. Λαγκαδά

Κεκλεισμένων των θυρών λόγω των προβλεπόμενων μέτρων της Πολιτείας για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του νέου κορωνοϊού Covid-19, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Παρασκευής, 03 Απριλίου ε.έ., η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιωτάτος απευθυνόμενος προς όλους του ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Ορθόδοξη Παρουσία 106,8 αλλά και στους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση την Θεία Λειτουργία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Youtube, Facebook, Instagram κ.α), σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Κλείνουμε το γόνυ σήμερα και παρακαλούμε την Παναγία μας, όπως τότε έσωσε την Πόλη, έτσι και τώρα να σώσει την Πατρίδα μας και όλο τον κόσμο από την λοιμώδη ασθένεια που κυριαρχεί παντού. Είναι μεγάλη η δοκιμασία που περνάει ο τόπος μας και είναι θυσιαστικά τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Είναι δύσκολες οι στιγμές αλλά εκείνο που προέχει είναι να προφυλάξουμε το αγαθό της υγείας και παράλληλα να προφυλάξουμε το αγαθό της δικής μας υγείας και να κατανοήσουμε σε βάθος τις όποιες δοκιμασίες».

Καταλήγοντας τον λόγο του ανέγνωσε έμπροσθεν της Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Ευχή εις Λοιμική νόσον, του Αγίου Φιλοθέου Κόκκινου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων