11/09/2019 11/09/2019 Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους την 11η του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, αρχικώς στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, εν συνεχείᾳ στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:39

Ο Λαγκαδά Ιωάννης κοντά στους μαθητές

Διαδώστε:
Ο Λαγκαδά Ιωάννης κοντά στους μαθητές

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους την 11η του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό, αρχικώς στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, εν συνεχείᾳ στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και τέλος στο 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά και ΕΠΑΣ Λαγκαδά.

 

 

 

Καθ’ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως αρμόδιοι σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, πολλοί γονείς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Λαγκαδά. σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά.

 

 

Στους σύντομους χαιρετισμούς του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Αγίας μας Εκκλησίας για μία καλή, δημιουργική και καρποφόρα σχολική χρονιά, τονίζοντας την σημασία της σωστής αξιοποιήσεως των χαρισμάτων που χάρισε ο Θεός στον καθένα, ενώ συμβούλεψε τα παιδιά με Πίστη και Αγάπη για τον Θεό, που είναι και κύρια χαρακτηριστικά του τόπου μας, να πράττουν συνέχεια το αγαθό, προς το κοινό καλό.

 

 

Απευθυνόμενος προς τους Καθηγητές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό ο Σεβασμιώτατος τους προέτρεψε να αξιοποιούν με κάθε δυνατό και ωφέλιμο τρόπο, τον δυναμισμό και τον νεανικό ενθουσιασμό των παιδιών, που είναι και το μέλλον του τόπου μας, προσκαλώντας τους από κοινού να βρεθούν τρόποι αξιοποιήσεως των σύγχρονων μέσων και κοινωνικών δικτύων.

Τέλος, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα παιδιά, του δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς, την συνεχή στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως για οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα ή θέμα τους απασχολεί, καθώς επίσης ανήγγειλε την επανέναρξη του νέου κύκλου διδασκαλίας των φροντιστηριακών μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων και των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, τα οποία παραδίδονται δωρεάν από πτυχιούχους ιερείς και λαϊκούς καθηγητές, που πραγματοποιούνται στο πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Αγία Κυράννα».

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων