24/06/2019 24/06/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου η εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου εις  την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε εις τον γραφικό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου Ασκού, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός...
24 Ιουνίου, 2019 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 14:30

Ο Μητρ.Λαγκαδά: “H Γέννηση του Προδρόμου προαναγγέλλει την μέλλουσα Σωτηρία του καθενός”

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Λαγκαδά: “H Γέννηση του Προδρόμου προαναγγέλλει την μέλλουσα Σωτηρία του καθενός”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου η εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου εις  την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε εις τον γραφικό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου Ασκού, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεμτίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος ομιλώντας προς τους πολυπληθές προσκυνητές περί της αγιασμένης προσωπικότητας του μεγαλυτέρου των Προφητών  και στα μηνύματα που απορρέουν από την σημερινή εορτή.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, η Πανηγυρική Αρχιερατική προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε από εκκλησιαστική γωνία στην σημασία της εορτής των γενεθλίων του κάθε ανθρώπου, ενώ εν συνεχεία τόνισε τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αξιώθηκε να δείξει τον δρόμο και να ετοιμάσει την οδό Κυρίου, μεταφέροντας το μήνυμα της Ενότητας, της Αγάπης και της Ειρήνης, που φέρνει σε όλο τον κόσμο ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Το Κήρυγμα του Προδρόμου είναι, Κήρυγμα ζωής και η Γέννηση του προαναγγέλλει την μέλλουσα Σωτηρία του καθενός, δείχνοντας στον καθένα όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να έρθει στην ζωή μας το Αληθινό Φως».

Προ της Απολύσεως προεχείρησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού και Χοράρχη της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινή Χορωδίας «Ειρμός» κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη, τον οποίο και ευχήθηκε να συνεχίζει να υπηρετεί με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη τα αναλόγια, μεταδίδοντας γνώσεις τους στα νέα παιδιά, τα οποία και αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων