13/11/2021 13/11/2021 Τον νέο της Ποιμενάρχη υποδέχθηκε σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2021, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της οποίας τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Πλάτωνα. «Θα είμαι πάντων πατήρ και πάντων φίλος, αλλά μόνον το εκκλησιαστικώς δίκαιο θα εφαρμόζω. Τα παιδιά μας σήμερα δοκιμάζονται σκληρά… Τα ιδεώδη και τα ιδανικά...
13 Νοεμβρίου, 2021 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2021 - 14:11

H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Διαδώστε:
H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Τον νέο της Ποιμενάρχη υποδέχθηκε σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2021, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της οποίας τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Πλάτωνα.

«Θα είμαι πάντων πατήρ και πάντων φίλος, αλλά μόνον το εκκλησιαστικώς δίκαιο θα εφαρμόζω. Τα παιδιά μας σήμερα δοκιμάζονται σκληρά… Τα ιδεώδη και τα ιδανικά της φυλής μας σβήνονται… Οι καιροί απαιτούν ζωντανή μαρτυρία, που κατορθώνεται με σκληρή εργασία πάνω στον εαυτό μας. Δεν θα προβώ σε εξαγγελίες. Όλα ειπώθηκαν την ημέρα της χειροτονίας μου… Έρχομαι κοντά σας με απλότητα, για να σας προσφέρω την αγάπη μου. Αυτήν έχω πάντα στη ζωή μου, διότι προέρχομαι από το ιερό νησί του Ευαγγελιστού της Αγάπης. Αυτή η αγάπη θα είναι το όπλο μου. Παρακαλώ όλους αυτή η αγάπη να μην εκληφθεί ως αδυναμία από κανέναν. Να είμαστε ενωμένοι στην πίστη και στην πράξη. Κύριο μέλημά μας θα είναι η καλλιέργεια της πίστεώς μας, η διακονία του λόγου του Θεού, η μέριμνα για την πρόοδο της νεότητας […]», είπε στον ενθρονιστήριο λόγο του μεταξύ άλλων ο νέος Μητροπολίτης κ. Πλάτων. «Σας προσφέρω την καρδιά μου. Προσφέρατέ μου και την δική σας για να πορευτούμε μαζί», συνέχισε και, αναφερθείς στον προκάτοχό του και καλό του φίλο, μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά, με δάκρυα στα μάτια υποσχέθηκε να συνεχίσει το σπουδαίο, αξιόλογο και θεάρεστο έργο του προς δόξαν Θεού.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν παρέστη λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο.

Στην ακολουθία της ενθρόνισης παραβρέθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σύρου κ. Δωρόθεος, Μέτρων και Αθύρων κ. Δημήτριος, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος και ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Ακόμα, στην ενθρόνιση παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Δοχειαρίου, γέροντας Αμφιλόχιος και οι Πρωτοσύγκελλοι της Ι. Μ. Βεροίας Αθηναγόρας, της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Επιφάνιος, της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αλέξιος και της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Ιάκωβος.

Δείτε τις φωτογραφίες του Ραφαήλ Γεωργιάδη:

Στην ενθρόνιση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά  Ιωάννης Ταχματζίδης, τοπικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πολλοί ακαδημαϊκοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων