22/05/2020 22/05/2020 Στην Κωμόπολη της Ασσήρου και στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης το διήμερο 20-21 Μαΐου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη. Την παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.. Μετά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος απέδωσε το οφφίκιο...
22 Μαΐου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 16:04

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άσσηρο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άσσηρο

Στην Κωμόπολη της Ασσήρου και στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης το διήμερο 20-21 Μαΐου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη.

Την παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.. Μετά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος απέδωσε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Κωνσταντίνο Γουνιώτη ο οποίος είναι ο εφημέριος του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και μιλήσε επικαίρως, αναφερόμενος στις σήμερα τιμώμενες μορφές προτρέποντας «τις μεν μητέρες να ακολουθούν το παράδειγμα της Αγίας Ελένης, οι δε έχοντες εξουσία να παραδειγματίζονται και να φωτίζονται από την μεγάλη μορφή του Αγίου Κωνσταντίνου».

Προ της Απολύσεως ανεφέρθη στο επιτελούμενο έργο που πραγματοποιείται στην Ενορία της Ασσήρου, συγχαίροντας του Ιερατικό Προϊστάμενο αυτής, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξανδρο Φίλλιο και συνεφημερίους του, ενώ προχείρησε σε Πνευματικό τον π. Παύλο Παρασκευά, Εφημέριο του Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής, εις τον οποίο και απεύθυνε πατρικούς λόγους περί της σημασίας της σωστής πνευματικής καθοδήγησης των ψυχών.

Φέτος, η καθιερωμένη Λιτανεία των Σεπτών Λειψάνων και της Εικόνας των Αγίων, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών, ενώ όλες οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζονται από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς και την σχετική νομοθεσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων