16/02/2020 16/02/2020 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τελέσθηκε την Β´ Κυριακή του Τριώδιου, 16 Φεβρουαρίου ε.έ.,  η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ευλογημένης περιοχής του Αγίου Βασιλείου Λαγκαδά. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 14:42

Πολλαπλές λατρευτικές εκδηλώσεις στον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό

Διαδώστε:
Πολλαπλές λατρευτικές εκδηλώσεις στον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τελέσθηκε την Β´ Κυριακή του Τριώδιου, 16 Φεβρουαρίου ε.έ.,  η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ευλογημένης περιοχής του Αγίου Βασιλείου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η εις Διάκονον Χειροτονία του μέχρι σήμερα Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου, ευλαβεστάτου νέου Χρήστου Συμεωνίδη, Πτυχιούχο του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και Μεταπτυχιακό Φοιτητή της Θεολογικής Σχολής και της Σχολής Καλών Τεχνών του ιδίου Πανεπιστημίου, ο οποίος και εντάσσεται στον Έγγαμο Κλήρο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ως άμισθος Κλήρο,

Το απόγευμα του Σαββάτου, 15 Φεβρουαρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων του Ναού και εν συνέχεια ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της ψυχικής ανακαίνισης του καθενός σημειώνοντας ότι «εκείνο που ανακαινίζει τις ψυχές των ανθρώπων είναι η Χάρις του Αγίου Πνεύματος, η οποία έρχεται όταν υπάρχουν στον άνθρωπο οι σωστές προϋποθέσεις τις Μετάνοιας», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους συνέτειναν και βοήθησαν στην επιτυχία του έργου της ανακαίνισης που συντελέστηκε, συγχαίροντας ιδιαιτέρως τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πλαντζουνάκη.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων του διημέρου, παρέστησαν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και των Φορέων της περιοχής.

Αναφερόμενος στα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «όσο μακριά και αν είμαστε, όσο χαμηλά και αν έχουμε πέσει, όσο αμαρτωλοί και αν είμαστε, ο Κύριος στέκεται και περιμένει την Μετάνοια και την επιστροφή μας. Αυτό θα πρέπει να είναι το όνειρο και ο σκοπός μας, η επιστροφή στο σπίτι του Πατέρα, η επιστροφή στον Παράδεισο, στην Χάρη του Θεού και στην ζωή της Εκκλησίας».

“Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να γυρίσουμε κοντά στον Θεό και να υπηρετήσουμε τα μηνύματα της Αγάπης και της Μετάνοιας”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «μέσα στην Εκκλησία που είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας, ο άνθρωπος μπορεί και βρίσκει τον πραγματικό εαυτό του».

Προσφωνώντας εν συνεχεία με πατρικούς λόγους αγάπης τον νέο Διάκονο, τον προέτρεψε να υπηρετεί με αγάπη το Μυστήριο της Καινής Κτίσεως και να χρησιμοποιεί τα χαρίσματα που του χάρισε ο Θεός προς όφελος του συνανθρώπων.

Καταλήγοντας τον λόγο του και απευθυνόμενος προς όλους τους γονείς που έχουν προβλήματα επικοινωνίας με τα παιδιά, τους υπενθύμισε μέσα από την σημερινή παραβολή το γεγονός ότι «όπου υπάρχουν σπλαχνικοί γονείς τα παιδιά επιστρέφουν».

Προ της Απολύσεως και αφού συνεχάρη για ακόμη μία φορά τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού και τους συνεργάτες του, για τα έργα ανακαίνισης που πραγματοποίησαν, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην Χειροθεσία τριών Αναγνωστών, οι οποίοι και διακονούν επί καθημερινής βάσεως το Ιερό  Βήμα  και το Αναλόγιο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Αγίου Βασιλείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων