15/08/2020 15/08/2020 Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα εκ των υγειονομικών αρχών, μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το εσπέρας της 14ης Αυγούστου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, της Κοιμήσεως και την εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού...
15 Αυγούστου, 2020 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 10:31

Προσκύνησαν τον Επιτάφιό Της στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Προσκύνησαν τον Επιτάφιό Της στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα εκ των υγειονομικών αρχών, μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το εσπέρας της 14ης Αυγούστου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, της Κοιμήσεως και την εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ πιστοί και προσκυνητές συγκεντρώθηκαν για να ανάψουν ένα κερί και να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας καθώς και τον Επιτάφιο Αυτής υποκλινόμενοι με σεβασμό στην Χάρη Της, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Εφέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα περί της σημερινής εορτής και του πανσεβάσμιου προσώπου της Πλατυτέρας των Ουρανών, καθώς επίσης αναφέρθηκε στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Πατρίδα μας, λόγω της πανδημίας και της κρίσης με την γείτονα χώρα, ευχόμενος η Παναγία να μας σκεπάζει και να μας προστατεύει.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί του λεγομένου και «Πάσχα του καλοκαιριού», θα κορυφωθούν την 15η Αυγούστου με την τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας θα ψαλούν και τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμφώνος με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων