21/11/2021 21/11/2021 Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίκεντρο της εορτής που αποτελεί και το προανάκρουσμα της επερχόμενης Εορτής των Χριστουγέννων, ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 15:15

Πρώτα Εισόδια της Θεοτόκου στον Λαγκαδά με τον νέο Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Πρώτα Εισόδια της Θεοτόκου στον Λαγκαδά με τον νέο Μητροπολίτη

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίκεντρο της εορτής που αποτελεί και το προανάκρουσμα της επερχόμενης Εορτής των Χριστουγέννων, ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, όπου το πρωί της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε του Όρθρου, και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τη ευκαιρία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος, παρέστησαν αντιπροσωπείες των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας με επικεφαλής τον Διοικητή της 34ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Καλαμποκά, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον συμβολισμό της εορτής και στο πρόσωπο της Παναγίας μας, που υπηρέτησε με τέλεια αφοσίωση το σχέδιο της οικονομίας του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «καλούμεθα και εμείς σήμερα να εισοδεύουμε πάντοτε στην ιερότητα και να τιμούμε το βάπτισμα μας και την Χριστιανική μας ταυτότητα. Η Παναγία μας, είναι η γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης και ακολουθώντας πιστά την θεάρεστη αποστολή Της, έγινε η κλίμακα ώστε να εισέλθουμε όλοι εμείς μέσα από Αυτήν στην Επουράνια Βασιλεία».

Εν συνεχεία του λόγου του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της τιμής της Οικογένειας, προτρέποντας όλους τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στον Ναό του Θεού, να τα γαλουχούν πνευματικά και να τα διδάσκουν την Χριστιανική μας Πίστη και τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ενώ απευθυνόμενος προς τους τα πρώτα φέροντες του τόπου μας, επισημαίνοντας το δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει ως μείζων πρόβλημα της Πατρίδα μας, υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί δίπλα και αρωγός στις νέες αλλά και στις πολύτεκνες οικογένειες, δίδοντας κίνητρα και βοήθειες, παίρνοντας ως παράδειγμα τα ανάλογα προγράμματα που έχει δημιουργήσει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Καταλήγοντας την ομιλία του και παίρνοντας αφορμή την σημερινή εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ούτε να παραγράφουμε την ιστορία και την παράδοση μας, διότι αυτές είναι οι μόνες αλήθειες που κράτησαν και μας κρατάνε ενωμένους και ως Έθνος και ως οικογένεια, ενώ τέλος ευχήθηκε καταλλήλως προς τους παριστάμενους Αξιωματικούς, οι οποίοι είναι σήμερα οι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας του τόπου μας, με την βοήθεια του Θεού και την συνεχή επίκληση του ονόματος της Παναγίας μας, να συνεχίζουν το έργο που επιτελούν και η Πατρίδα μας να συνεχίζει να έχει χρόνους ειρηνικούς.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας, τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλεως του Λαγκαδά, Επιμνημόσυνη Δέηση και η καθιερωμένη Κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος και του Γένους μας.

Για περισσότερες φωτογραφίες κάνετε κλικ εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων