26/04/2019 26/04/2019 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εψάλησαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου. Πλήθη πιστών συμμετείχαν εις την Ιερά Ακολουθία, παρακολουθώντας ευλαβικά και συγκίνηση μία από τις κατανυκτικότερες...
26 Απριλίου, 2019 - 17:14

Σε κλίμα συγκίνησης ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μητρ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Σε κλίμα συγκίνησης ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μητρ. Λαγκαδά

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης εψάλησαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Πλήθη πιστών συμμετείχαν εις την Ιερά Ακολουθία, παρακολουθώντας ευλαβικά και συγκίνηση μία από τις κατανυκτικότερες τελετές που λαμβάνουν χώρα στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση, καθώς περίμεναν με περισσή υπομονή για να προσκυνήσουν τον εναποθετημένο Σώμα του Κυρίου στον λαμπρά κοσμημένο και ανθοστόλιστο Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού, ψάλλοντας το Δοξαστικό «Σε τον αναβαλλόμενον…».
Μετά το πέρας της Τελετής της Αποκαθηλώσεως εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις τα Κοιμητήρια του Λαγκαδά, όπου χοροστάτησε στην Περιφορά του Επιταφίου, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη και εν συνεχεία εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων όπου και ετέλεσε την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως. Τέλος, μετέβη εις το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, το οποίο ευρίσκεται στην είσοδο της πόλεως του Λαγκαδά, όπου χοροστάτησε της Ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και της συμβολικής πορείας μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων