23/12/2019 23/12/2019 Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών που διανύουμε και θέλοντας να προσεγγίσουμε τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως και της Θείας Επιφανείας με πνεύμα αγάπης και χαράς που μας προδιαθέτει η περίοδος αυτή, πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά. Το εσπέρας...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 20:38

Τα Κατηχητικά έβαλαν χαρά στα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Τα Κατηχητικά έβαλαν χαρά στα Χριστούγεννα

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών που διανύουμε και θέλοντας να προσεγγίσουμε τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως και της Θείας Επιφανείας με πνεύμα αγάπης και χαράς που μας προδιαθέτει η περίοδος αυτή, πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Το εσπέρας του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες Εορτές των ενοριών α) Αγίου Γεωργίου Σοχού, με την συμμετοχή και των Κυριών του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας και β) του Δήμου Λαγκαδά με την συμμετοχή της πολυφωνικής Χωροδίας της Εταιρίας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης», ενώ την επομένη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου ε.έ., έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, υπό την άριστη καθοδήγηση του κ. Γεωργίου Φερεντίνου και Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου. Τέλος το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εις την κεντρική αίθουσα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», η εόρτια εκδήλωση του Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια όλων των επικαίρων αυτών εκδηλώσεων, όπου παρέστησαν πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης και ο Πρόεδρος του Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης, οι νέοι και νέες των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, με τη σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση των Κατηχητών και των Κατηχητριών τους, προσπάθησαν με ξεχωριστή μοναδικότητα να εισάγουν το πολυπληθές κοινό με ωραιότατο τρόπο μέσα στο πνεύμα των εορτών, παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία επίκαιρους ύμνους, τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και μονολόγους, κερδίζοντας στο τέλος επάξια το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων όσων προσήλθαν για να καμαρώσουν αυτά τα παιδιά που αποτελούν το καύχημα και την ελπίδα του τόπου μας.

Μετά το πέρας της κάθε εκδήλωσης μοιράσθηκαν προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακά κεράσματα προς τους παρευρισκομένους, ενώ στους σύντομους χαιρετισμούς του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνεχάρη όσους εκοπίασαν για τις καθ’ όλα άρτιες και ολοκληρωμένες αυτές προσπάθειες, ευχόμενος στο τέλος όλοι να εορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα με τον Χριστό στην καρδιά τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων