12/02/2021 12/02/2021 Έτσι ονομάζεται το νέο Πρωτότυπο Διαδραστικό Ηχοβιβλίο του Κέντρου Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, το οποίο ευλογεί και προλογίζει ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά κυρός Ιωάννης.  Μία από τις τελευταίες ποιμαντικές ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου, πρόκειται για την έκδοση μιας πρωτότυπης και πρότυπης δημιουργίας στον τομέα των ηχοβιβλίων, που φέρει γενικό...
12 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2021 - 12:43

«Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο»

Διαδώστε:
«Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο»

Έτσι ονομάζεται το νέο Πρωτότυπο Διαδραστικό Ηχοβιβλίο του Κέντρου Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, το οποίο ευλογεί και προλογίζει ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά κυρός Ιωάννης. 

Μία από τις τελευταίες ποιμαντικές ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου, πρόκειται για την έκδοση μιας πρωτότυπης και πρότυπης δημιουργίας στον τομέα των ηχοβιβλίων, που φέρει γενικό τίτλο «Ύμνοι στη Χαρά» και ειδικό τίτλο «Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο».  Συγγραφέας του είναι η μουσικοπαιδαγωγός Χριστίνα Αμανατοπούλου και εικονογράφος η εικαστικός Μαρία Δημητροπούλου.

Είναι το πρώτο διαδραστικό (interactive) ηχοβιβλίο για τις γιορτές μας, για την παράδοσή μας, για την λατρεία μας και απευθύνεται σε παιδιά από νηπιακή ηλικία έως 12-14 ετών. Συγγραφέας είναι η μουσικοπαιδαγωγός Χριστίνα Αμανατοπούλου και εικονογράφος η εικαστικός Μαρία Δημητροπούλου.

Μέσα από την εν μέρει μυθοπλασία, το βιβλίο εισάγει τα παιδιά στις κυριότερες γιορτές του Χριστού (Δεσποτικές)· περιλαμβάνει την αφήγηση, λειτουργικούς ύμνους ερμηνευμένους από την Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», το μουσικό και το ποιητικό κείμενο στο πρωτότυπο και στη νέα ελληνική, καθώς και διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τέλος, αναπτύσσονται προτάσεις για εκπαιδευτικούς, κατηχητές, γονείς κ.λπ.

Με παιγνιώδη τρόπο ενεργοποιεί τις αισθήσεις των παιδιών, τα εισάγει βιωματικά στη λατρευτική ζωή και μουσική, ώστε, ακούγοντας π.χ. ένα τροπάριο στον ναό να το γνωρίζουν ήδη και να συμψάλλουν, δηλαδή να μην στέκονται απαθή και να μη βαριούνται. Παράλληλα, όπως προτείνεται, τα παιδιά μπορούν να φέρνουν το βιβλίο μαζί τους στην εκκλησία, ώστε ακούγοντας το αντίστοιχο τροπάριο να διαβάζουν το μουσικό και το ποιητικό κείμενο. Επίσης, μέσα από την ιστορία που εξελίσσεται, αποτυπώνονται διάφορες σταθερές αξίες, όπως ότι εκκλησιάζεται ολόκληρη η οικογένεια και κοινωνάει. Δύναται, δηλαδή, να καταστεί ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό κατηχητικό βοήθημα. Είναι ένα βιβλίο από εξειδικευμένους παιδαγωγούς για τα παιδιά!

Το «Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο» κυκλοφόρησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για να καλύψει ένα κενό στην παιδική βιβλιογραφία, αλλά μόλις άρχισε να διατίθεται στα βιβλιοπωλεία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. 

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μιας πρωτοποριακής παιδαγωγικής – κατηχητικής – μουσικής συνεργατικής προσπάθειας (όπως ανέφερε στο διαδίκτυο ένας παιδαγωγός κληρικός), που εδράζεται στην αρχή της εποπτείας. Μάλιστα, ετοιμάζεται ολόκληρη σειρά με διάφορα θέματα και αναμένει υποστήριξη για μπορέσει η έκδοση να υλοποιηθεί.

Την έκδοση του ανά χείρας βιβλίου υποστήριξε μέσω του «Κέντρου Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής» ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης· το ευλόγησε, το προλόγισε, αλλά ο Κύριος ευδόκησε να το δει μόνο ηλεκτρονικά. Ο ίδιος, μάλιστα, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της εκδόσεως, επιθυμούσε, το βιβλίο να καταστεί κτήμα όσο το δυνατόν περισσοτέρων παιδιών, ώστε η κατήχηση να λαμβάνει ενεργό, σύγχρονο παιδαγωγικό, λειτουργικό χαρακτήρα.

Το βιβλίο διατίθεται από τις Εκδόσεις Φυλάτος με online ή τηλεφωνική παραγγελία και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Σε μαζικές παραγγελίες Ιερών Μητροπόλεων ή Ιερών Ναών, σύμφωνα και με οδηγία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου, μπορεί να αναγράφεται στο εξώφυλλο η αντίστοιχη Ιερά Μητρόπολη ή και ο παραγγέλλων Ιερός Ναός, ώστε, το βιβλίο να μπορεί να δοθεί ως ευλογία στα παιδιά των κατηχητικών ομάδων, των κατασκηνώσεων κ.λπ.

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Φυλάτος, 2310 821 622, www.fylatos.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων