15/12/2019 16/12/2019 Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Φαλάνης λειτούργησε την Κυριακή των Προπατόρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στο κήρυγμα του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή αναφερθείς αρχικά γιατί ο Θεός ονομάζει την ουράνια Βασιλεία του δείπνο και μάλιστα μέγα δείπνο. Ο Θεός λοιπόν ετοίμασε για μας άπειρα και απερίγραπτα αγαθά, που δεν...
15 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:07
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 10:51

“Ελάτε, μας λέει ο Θεός. Όλα είναι έτοιμα. Το δείπνο περιμένει”

Διαδώστε:
“Ελάτε, μας λέει ο Θεός. Όλα είναι έτοιμα. Το δείπνο περιμένει”

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Φαλάνης λειτούργησε την Κυριακή των Προπατόρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή αναφερθείς αρχικά γιατί ο Θεός ονομάζει την ουράνια Βασιλεία του δείπνο και μάλιστα μέγα δείπνο.

Ο Θεός λοιπόν ετοίμασε για μας άπειρα και απερίγραπτα αγαθά, που δεν μπορούμε να σκεφθούμε και να συλλάβουμε. Και απευθύνεται στον καθένα μας και μας καλεί στη Βασιλεία του για να μας καταστήσει αιώνια ευτυχισμένους. Μας καλεί μέσα από τις περιστάσεις της ζωής μας, με διάφορα πρόσωπα δικά του που στέλνει στη ζωή μας, μας καλεί με την Εκκλησία του και τα Μυστήριά της, με τη μελέτη και την ακρόαση του θείου λόγου, με τις θείες επισκέψεις στο νου και στην καρδιά μας, με θεία σκιρτήματα και νεύσεις.

Μας καλεί με μία εσωτερική φωνή στη συνείδησή μας, στα μύχια των καρδιών μας. Ελάτε, μας λέει ο Θεός. Όλα είναι έτοιμα. Το ουράνιο δείπνο, σας περιμένει. Μας περιμένει δηλαδή μια ζωή αιώνια, μια κοινωνία με το Θεό και τους αγίους, ένα πανηγύρι που δεν θα τελειώσει ποτέ.

Προ της απολύσεως, ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς ευλογημένα Χριστούγεννα και να έχουν την ευλογία του Αγίου Ελευθερίου στη ζωή τους, έναν Άγιο που τιμά ιδιαίτερα η κωμόπολη της Φαλάνης, ο πληθυσμός της οποίας είναι βλαχικής καταγωγής.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων