03/10/2021 03/10/2021 Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης -και με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου- στήθηκε κινητή μονάδα εμβολιασμών, ώστε σήμερα, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα και να εμβολιάζονται, θωρακίζοντας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως, την υγεία τους έναντι της πανδημίας....
03 Οκτωβρίου, 2021 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 16:10

Εμβολιασμοί στον Άγιο Αχίλλιο μετά τη Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
Εμβολιασμοί στον Άγιο Αχίλλιο μετά τη Θεία Λειτουργία

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης -και με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου- στήθηκε κινητή μονάδα εμβολιασμών, ώστε σήμερα, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα και να εμβολιάζονται, θωρακίζοντας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως, την υγεία τους έναντι της πανδημίας.

Μαζί με την κινητή μονάδα εμβολιασμού, ωστόσο, υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, καθώς δημιουργήθηκε ένταση από αντιεμβολιαστές που βρέθηκαν στο χώρο. Οι αντιεμβολιαστές δεν δίστασαν να προγκήξουν και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Οι εμβολιασμοί θα διαρκέσουν έως τις 3 μ.μ.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έλαβε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, ώστε από τις 3 Οκτωβρίου να ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμών έξω από τους Ιερούς Ναούς της Λάρισας, του Τυρνάβου και των χωριών.

Η διαδικασία αυτή θα διεξαχθεί με Κινητή Μονάδα, η οποία ανά Κυριακή θα βρίσκεται και σε άλλη ενορία, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Σήμερα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ενώ στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης έστειλαν κοινό και ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να συμπαραταχθούμε με τους φορείς της Θεσσαλίας και μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο. Το ισχυρότερο ποσοστό αυτών που δεν εμβολιάζονται προκύπτει ότι κινούνται από τον φόβο και όχι από άλλα ελατήρια», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος αναφορικά με την πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει η Μητρόπολη μαζί με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για τη δυνατότητα εμβολιασμών στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό». Τόνισε δε, πως «οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη μικρή ομάδα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία των εμβολιασμών, λέγοντας ότι «τους ευχαριστούμε γιατί μας προσέφεραν ισχυρή διαφήμιση, κυρίως διότι αποκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και πόσο μπορούμε να τους παίρνουμε σοβαρά υπόψιν».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαρίστησε του πολίτες που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρου της εκκλησίας για να εμβολιαστούν και κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.

«Θα προσπαθήσουμε και αυτό που η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπέμπει, στέλνοντας το μήνυμα της ζωής», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και συμπλήρωσε: «Δεν λέμε αυτά που λέμε γιατί δρούμε εκτός ιατρικής πραγματικότητας. Οι γιατροί μας και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων και ανεξάρτητες έρευνες έχουν κάνει και συνεπώς συνομιλώντας με αυτούς μπορούμε να κατανοήσουμε και το μέγεθος της βοήθειας από το εμβόλιο και την πιθανότητα των όποιων παρενεργειών».

 

Η κίνηση αυτή της Τοπικής Εκκλησίας αποσκοπεί στην ανάδειξη του μηνύματος του Χριστού, ο οποίος θυσιάστηκε υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας. Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό COVID-19.

Τέλος, παρακαλεί όσους συμπολίτες μας αποφασίσουν, αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους, να εμβολιασθούν, να επικοινωνήσουν με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στο τηλ. 2410-617685 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου δηλώνοντας μόνο το όνομά τους να δημιουργηθεί σειρά προτεραιότητας και να παραγγελθεί αντίστοιχος αριθμός εμβολίων.

Σε κάθε περίπτωση, στην κινητή μονάδα θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων, ώστε να καλυφθούν και όσοι δεν επιθυμούν να δηλώσουν το όνομά τους. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την οργάνωση της δράσης, θα καταστραφούν δε ευθύς αμέσως. Κατά τα λοιπά η καταγραφή των εμβολιασμών αποτελεί μέριμνα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, την οποία ακόμη μία φορά ευχαριστούμε.

Σημείωση: Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, μετά από ενημέρωση της 5ης ΥΠΕ, είναι της εταιρείας Pfizer.

Φωτογραφίες και από Larissanet OnlineNewspaper

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων