07/05/2021 07/05/2021 Τη διαβεβαίωση ότι η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου θα σταθεί αρωγός στη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης και ειδικά σε τομείς και κλάδους που έχουν θρησκευτική διάσταση, έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας,...
07 Μαΐου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2021 - 21:41

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ & Ν στον Σεβασμιώτατο

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ & Ν στον Σεβασμιώτατο

Τη διαβεβαίωση ότι η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου θα σταθεί αρωγός στη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης και ειδικά σε τομείς και κλάδους που έχουν θρησκευτική διάσταση, έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας, κ. Γεώργιο Βούτσινο, στο πλαίσιο της επισκέψεως συνεργασίας που πραγματοποίησε ο Γ.Γ. την Πέμπτη, 06-05-2021, στο Επισκοπείο.

Μετά την ενδελεχή ενημέρωση που είχε από τον κ. Βούτσινο για τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου (Ν. 4763/2020) για την νέα μεταρρύθμιση-αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και ειδικότερα για τη συμμετοχή των περιφερειακών φορέων στο «Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας» (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) που έχει θεσμοθετηθεί με το νέο νόμο, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βούτσινο για την ενημέρωση, χαιρέτισε και επευλόγησε την προσπάθεια τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη θα σταθεί αρωγός για την ίδρυση και επιτυχή λειτουργία των Τμημάτων που έχουν τη θρησκευτική τους διάσταση.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τμήμα «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» το οποίο, όπως τόνισε, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον στόχο να αποτελέσει η Λάρισα και ευρύτερα ο νομός έναν ισχυρό πόλο τουριστικής ανάπτυξης με τη συμβολή και του θρησκευτικού τουρισμού και στο Τμήμα «Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων» μέσω του οποίου μπορεί να υποστηριχθεί το έργο της συντήρησης των υψηλής λατρευτικής και ιστορικής αξίας αγιογραφιών, εκκλησιαστικών κειμηλίων, κ.λ.π. των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών σε επίπεδο Νομού Λαρίσης, αλλά κι ευρύτερα στη θεσσαλική περιφέρεια.

Τον Γενικό Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ & Ν, κ. Βούτσινο συνόδευαν ο διευθυντής Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Σουλιώτης, η διευθύντρια του γραφείου του κα Κωνσταντίνα Πισλή, ο συνεργάτης του κ. Αδαμάντιος Κυρίνης, η διευθύντρα Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας κ. Βασιλική Ζιάκα και ο διευθυντής του 1ου Δ.ΙΕΚ Λάρισας και συντονιστής του Σ.Σ.Π.Α.Ε. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ευθύμιος Παπαδογιάνννης.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων