02/01/2022 02/01/2022 Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο προκειμένου να του ευχηθεί από κοντά για τη νέα χρονιά. Ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον Σεβασμιώτατο τα νέα, καλαίσθητα ημερολόγια της Περιφέρειας, ενώ με τη σειρά του ο Ποιμενάρχης του ενεχείρισε τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της...
02 Ιανουαρίου, 2022 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2022 - 12:01

Ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον Μητροπολίτη Λαρίσης

Διαδώστε:
Ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον Μητροπολίτη Λαρίσης

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο προκειμένου να του ευχηθεί από κοντά για τη νέα χρονιά.

Ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον Σεβασμιώτατο τα νέα, καλαίσθητα ημερολόγια της Περιφέρειας, ενώ με τη σειρά του ο Ποιμενάρχης του ενεχείρισε τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσα στα οποία υπάρχουν αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίας.

Δοξολογία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, όλων των τοπικών αρχόντων και της ηγεσίας των ενόπλεων Δυνάμεων εορτάσθηκε η πρώτη του έτους στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου Λαρίσης με την Αρχιερατική θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την έναρξη του νέου ενιαυτού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτου, στο οποίο μεταξύ των άλλων τονίζει: «… Ὁ χρόνος χωρίς τό ὅραμα τῆς Βασιλείας τοῦ Χριστοῦ μας εἶ-ναι φυλακή καί κόλαση. Πόσο ταλαιπωροῦνται ὅσοι δέν ἔχουν αὐτήν τἠν προοπτική στή ζωή τους. Ἀλλά κι ὅσοι θέλουν νά πλησιάσουν τόν Χριστό, πόσο κινδυνεύουν νά πάθουν τό ἴδιο ὅταν ξεχνοῦν ποιός εἶναι ὁ Σωτῆρας μας, ὅταν καταλαμβάνονται ἀπό τήν ἀκηδία, ὅταν ἀφήνουν τόν Χριστό καί τρέχουν πίσω ἀπό τόν χρυσό, ὅταν ἀφήνουν τόν Θεό καί τρέχουν προσκολλώμενοι πίσω ἀπό ἀνθρώπους, ὅταν καταλαμβάνονται ἀπό τήν άκηδία καί τήν πνευματική ὀκνηρία… Νά θυμόμαστε ποιός εἶναι ἡ προοπτική τῆς σωτηρίας μας!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων