06/03/2021 06/03/2021 Αν και η Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα της μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, αλλά και λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δεν θα μπορούσε να μη δώσει το παρών, σήμερα, ημέρα μνήμης των εν πολέμω και ειρήνη, πεσόντων Αξιωματικών...
06 Μαρτίου, 2021 - 14:58

Η σεισμόπληκτη Λάρισα δεν ξέχασε τους ήρωες

Διαδώστε:
Η σεισμόπληκτη Λάρισα δεν ξέχασε τους ήρωες

Αν και η Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα της μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, αλλά και λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δεν θα μπορούσε να μη δώσει το παρών, σήμερα, ημέρα μνήμης των εν πολέμω και ειρήνη, πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπέρ πίστεως και πατρίδος, κατά τους αγώνες του Έθνους, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της πόλεως.

Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιος Μουρτζανός μαζί με τον Υπεύθυνο του Συσσιτίου π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο και τον υπεύθυνο της Φοιτητικής Εστίας π. Τιμόθεο Κοντογιάννη μετέβησαν στον ειδικό χώρο και τέλεσαν τρισάγιο κατά τα κρατούντα, έτσι ώστε η τελετή, αν και λιτή, να μην παραλειφθεί.

Τρισάγιο τελέσθηκε και στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας στη μνήμη των θανόντων στο καθήκον αστυνομικών, ενώπιον του ειδικού μνημείου που έχει τοποθετηθεί για να ενθυμίζει σε όλους τους Αστυνομικούς τους κεκοιμημένους συναδέλφους τους.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε, τηρουμένων των υγιειονομικών μέτρων, από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και τον εντεταλμένο κληρικό για τα Σώματα Ασφαλείας π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντού Λαρίσης κ. Χρήστου Σιμούλη και του προέδρου της ένωσης Αστυνομικών Λαρίσης κ. Αθανασίου Νταβούρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων