04/11/2019 04/11/2019 Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στην κοινή Σύναξη και Εορτή τους το πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συμπαραστούμενος από τους Ιερείς του Ναού. Μετά την απόλυση της ευχαριστιακής συνάξεως, ο κ. Ιερώνυμος...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 18:59

ΛΑΡΙΣΑ: Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Διαδώστε:
ΛΑΡΙΣΑ: Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Μεγαλοπρεπώς και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας στην κοινή Σύναξη και Εορτή τους το πρωτοκύριακο του Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συμπαραστούμενος από τους Ιερείς του Ναού.

Μετά την απόλυση της ευχαριστιακής συνάξεως, ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μνημόσυνο του ήρωος της Βορείου Ηπείρου, μακαριστού Κωνσταντίνου Κατσίφα και τόνισε την αξία ενός τέτοιου μαρτυρικού θανάτου για την αγάπη προς την πατρίδα.

Πλήθος κόσμου προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία των Αγίων, ενώ Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε αρχικά στην παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου και στα διδάγματα που προκύπτουν από τη σοφή αυτή παραβολή του Κυρίου. Ο πτωχός Λάζαρος μετά το θάνατό του βρέθηκε στους κόλπους του Αβραάμ επειδή αγόγγυστα υπέμεινε τη φτώχεια στην επίγεια ζωή, ενώ ο πλούσιος της παραβολής στα σκοτάδια του Άδη, χωρίς καμιά ελπίδα πλέον σωτηρίας. Οι επιλογές του πλουσίου, κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του, ήταν καταδικαστικές για την αιώνια κατοικία του. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο διάγουμε την ζωή μας για να έχουμε την τύχη του Λαζάρου κι όχι του πλουσίου. Ένα από τα μέσα για να το πετύχουμε αυτό, εκτός από την ενάρετη ζωή, είναι και η πίστη στον Τριαδικό Θεό. Μια πίστη όμως που θα είμαστε διατεθειμένοι να την ομολογήσουμε κάθε στιγμή της ζωής μας. Ο Χριστός, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, περιμένει την ομολογία μας. Αν τον ομολογήσουμε μπροστά στους ανθρώπους, τότε κι εκείνος θα μας ομολογήσει μπροστά στον Πατέρα Του· αν τον αρνηθούμε μπροστά στους ανθρώπους, τότε κι αυτός θα μας αρνηθεί μπροστά στον Πατέρα Του. Παράδειγμα ανθρώπων που ομολόγησαν τον Κύριο είναι οι εορταζόμενοι εν Λαρίση άγιοι, των οποίων τα λείψανα έχουν εκτεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών και τα οποία μας θυμίζουν ότι υπάρχει σωτηρία και για το σώμα μας και ότι δεν σώζεται μόνο η ψυχή, αλλά και το σώμα. Εάν θέλουμε να κερδίσουμε την αιώνια ζωή, οφείλουμε να σεβόμαστε το σώμα, το κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος και να είμαστε προσεκτικοί στη ζωή μας, μιμούμενοι τη βιοτή απάντων των εν Λαρίση αγίων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων