15/05/2021 15/05/2021 Με λαμπρότητα εορτάζεται η εορτή του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Μυροβλήτου. Της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του...
15 Μαΐου, 2021 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 17:36

Λάρισα: Εορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Αχίλλιος

Διαδώστε:
Λάρισα: Εορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Αχίλλιος

Με λαμπρότητα εορτάζεται η εορτή του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Μυροβλήτου. Της Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Ποιμενάρχου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην βιοτή του Αγίου, λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική Περικοπή και ανέπτυξε το πώς ο Άγιος Αχίλλιος υπήρξε καλός Ποιμήν κατά το πρότυπο του Χριστού.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους αγίους Αρχιερείς και ευχήθηκε έτη ευφρόσυνα και υγιεινά στον πιστό λαό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Πανηγυρική Δοξολογία παρουσία των αρχών του τόπου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων