11/11/2019 11/11/2019 Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης Αθηνών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. κ. Ιερωνύμου του Β ´. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Σπυρίδωνος-Αθανασίου Σάσαλου, πνευματικού αναστήματος του, ο οποίος θα...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 12:39

Νέο Διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Νέο Διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης Αθηνών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. κ. Ιερωνύμου του Β ´. Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Σπυρίδωνος-Αθανασίου Σάσαλου, πνευματικού αναστήματος του, ο οποίος θα διακονήσει στην τοπική Εκκλησία.

Στην χειροτονητήριο ομιλία του ο π. Σπυρίδων-Αθανάσιος μίλησε για την αξία της διακονίας μέσα στην Εκκλησία και ευχαρίστησε κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς που καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες του, με πρώτο τον Επίσκοπο μας κ. Ιερώνυμο, τους γονείς και συγγενείς του, την σύζυγο-διακόνισσα του Μαρία και τον υιό τους Γρηγόριο.

Ακολούθως, στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την ιερότητα του Μυστηρίου και λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή τόνισε στον νέο Διάκονο ότι πρέπει να φροντίζει όλους όσοι τον πλησιάζουν με έλαιον και οίνον και να τους αναπαύει ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση και επαφή μαζί του.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο Μυστήριο της Χειροτονίας και όλοι μαζί ανεφώνησαν το Άξιος στον νεοχειροτονηθέντα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων