13/03/2023 13/03/2023 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία χθες Κυριακή που η Εκκλησία μας εόρτασε τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Μάρκο Τζανακάκη (Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Καλαβρύτων), τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κύριλλο Ιατρό (Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας),...
13 Μαρτίου, 2023 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2023 - 13:50

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία χθες Κυριακή που η Εκκλησία μας εόρτασε τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Μάρκο Τζανακάκη (Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Καλαβρύτων), τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κύριλλο Ιατρό (Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας), τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ραφαήλ Ευαγγέλου (Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ Πυργετού) και τον Ιερολογιότατο Διάκονο π. Πρόδρομο.

Στο κήρυγμά του ο κ. Γεώργιος τόνισε πως το ευαγγελικό ανάγνωσμα είναι για τον καθένα μας μια ευκαιρία προβληματισμού αναλήψεως ευθυνών γιατί συνήθως μεταφέρουμε τις ευθύνες στους άλλους και ποτέ στον εαυτό μας. Η υποστέγαση συμβολίζει την υπέρβαση της ανθρώπινης λογικής και οι τέσσερις που μετέφεραν τον παράλυτο συμβολίζουν την πίστη, την ελπίδα, την αγάπη και τη διάθεση θυσίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων