17/12/2022 17/12/2022 Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο προς τιμή του προστάτη και πολιούχου της Νήσου, Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, παρέστη ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Μητροπολίτη Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονυσίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής και στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Άγιο της...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2022 - 18:37

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο προς τιμή του προστάτη και πολιούχου της Νήσου, Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, παρέστη ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν πρόσκλησης του οικείου Μητροπολίτη Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονυσίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής και στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Άγιο της συγγνώμης, τονίζοντας το γεγονός ότι διακρίβωσε και τη μετάνοια του εξομολογουμένου και το ακριμάτιστο της ψυχής του αδελφού του, έτσι ώστε να υπουργηθεί σωστά το μυστήριο της μετανοίας χωρίς να αναλογιστεί καθόλου τον εαυτό του.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Ζάμπιας κ. Ιωάννου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου και του οικείου Μητροπολίτη Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονυσίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα και καρδιακά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ενώ ακολούθησε η μεγαλοπρεπής ιερά λιτανεία του αφθάρτου σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στους δρόμους της νήσου, παρουσία πλήθους κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων