07/10/2019 07/10/2019 Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, ήταν ο προσκεκλημένος ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: « Εισαγωγή στην Εξομολογητική». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Ο π. Βαρνάβας...
07 Οκτωβρίου, 2019 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2019 - 19:39

Ο Π. Βαρνάβας Γιάγκου oμιλητής στο Σεμινάριο Εξομολογητικής

Διαδώστε:
Ο Π. Βαρνάβας Γιάγκου oμιλητής στο Σεμινάριο Εξομολογητικής

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, ήταν ο προσκεκλημένος ομιλητής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: « Εισαγωγή στην Εξομολογητική».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Ο π. Βαρνάβας αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο για την τιμητική πρόσκληση, έκανε μία εισαγωγή στο Ιερό Μυστήριο, τονίζοντας ότι η Εξομολόγηση είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, στο οποίο προσέρχεται συστηματικά ή παροδικά ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, αναζητώντας συμβουλή, καθοδήγηση ή απαντήσεις σε διλήμματα.


Οι Ιερείς που ασκούν την Εξομολόγηση καλούνται συχνά να διαχειριστούν όχι μόνο ζητήματα πίστεως ή πνευματικότητας αλλά να συμβουλέψουν, να υποστηρίξουν, να δώσουν κατευθύνσεις ή έστω να «παρηγορήσουν», τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μείζονα ερωτήματα σε σχέση με ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι το διαζύγιο, η ενδοοικογενειακή βία, ενδεχόμενα προβλήματα της μονογονεϊκής οικογένειας, μικτοί γάμοι μεταξύ Ορθοδόξων και αλλοθρήσκων και άλλα πολλά, που προκύπτουν από τα σύγχρονα δεδομένα του κοινωνικού βίου.


Για την αποτελεσματικότερη και ορθότερη ανταπόκριση σε αυτή τη διάσταση της εξομολογητικής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, οι εξομολόγοι Ιερείς χρειάζεται πέραν της θεολογικής τους κατάρτισης, να ευαισθητοποιούνται και να καταρτίζονται σχετικά με την ποιμαντική διαχείριση και αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.
Ακολούθησε ένας μακρύς, γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των εισηγητού και των πατέρων με πολλές ερωτήσεις, προβληματισμούς, παρεμβάσεις, αλλά και επισημάνεις για το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως το οποίο κατέχει κεντρική θέση στη ζωή της Αγίας Εκκλησίας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων