23/11/2022 23/11/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βασιλίδα των Πόλεων, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 2 έως τις 6 Ιανουαρίου 2023, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι, την Αγία Τριάδα και τον...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 13:27

Προσκυνηματική Εκδρομή τα Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη από τη Μητρόπολη Λάρισας

Διαδώστε:
Προσκυνηματική Εκδρομή τα Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη από τη Μητρόπολη Λάρισας

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βασιλίδα των Πόλεων, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 2 έως τις 6 Ιανουαρίου 2023, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι, την Αγία Τριάδα και τον Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πέραν, καθώς και στις Ιερές Μονές Παναγίας Βλαχερνών, Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί.

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου θα λάβει χώρα στο Φανάρι η απονομή του οφφικίου του Άρχοντα Πρωτονοταρίου στον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Καθηγητού Αγιολογίας Δρ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα.

Η 4η Ιανουαρίου θα είναι αφιερωμένη στα Πριγκηπόννησα, όπου θα έχουν οι προσκυνητές την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκηπο.

Ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων θα εκκλησιαστούν στον Πατριαρχικό Ναό και θα συμμετάσχουν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ακολούθως θα συμμετάσχουν στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων