26/10/2019 26/10/2019 Άνοιξε τις πύλες της χθες – και θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου – η έκθεση πινάκων με θέμα «Η Ευζωνική στολή – Η Ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά». Τον αγιασμό των εγκαινίων της εκθέσεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Η έκθεση είναι επισκέψιμη στην «Αίθουσα...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 20:59

Στα εγκαίνια της έκθεσης “Η Ευζωνική Στολή” ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Στα εγκαίνια της έκθεσης “Η Ευζωνική Στολή” ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Άνοιξε τις πύλες της χθες – και θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου – η έκθεση πινάκων με θέμα «Η Ευζωνική στολή – Η Ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά».

Τον αγιασμό των εγκαινίων της εκθέσεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη στην «Αίθουσα Τιμών ΑΝΤΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ», της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (Στρατόπεδο «ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»), ενώ διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς.

Η Ευζωνική στολή είναι παγκοσμίως γνωστή και εμφανίζεται ουσιαστικά με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Μετά το 1821 η Φουστανέλα καθιερώνεται ως η επίσημη Εθνική ενδυμασία όλων των οπλαρχηγών και αγωνιστών της επανάστασης. Η Ευζωνική στολή φέρει και τον συμβολισμό της σκλαβιάς από τους Τούρκους αφού οι Δίπλες της Φουστανέλας είναι ίσες με τα χρόνια της σκλαβιάς (400). Η Ευζωνική στολή (Φουστανέλα) χρησιμοποιείται μόνο τις Κυριακές, Αργίες και στις περιπτώσεις αποδόσεων τιμών σε αρχηγούς κρατών ή σε διαπιστευτήρια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων