12/09/2021 12/09/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, Προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Σταυρό που παραμένει κενός, περιμένοντας εμάς να συσταυρωθούμε για να συναναστηθούμε με τον αναστημένο Λυτρωτή...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021 - 20:16

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Άγιο Αθανάσιο Ραψάνης

Διαδώστε:
Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Άγιο Αθανάσιο Ραψάνης

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, Προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Σταυρό που παραμένει κενός, περιμένοντας εμάς να συσταυρωθούμε για να συναναστηθούμε με τον αναστημένο Λυτρωτή μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού διεξήχθη Συνέδριο με θέμα: «Νεομάρτυρες Και Λογάδες: Η Ψυχή Του Γένους»

To Συνέδριο εντασσόταν στις εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση μίλησαν: η κ. Αναστασία Λαλάγκου, Φιλόλογος, με θέμα: «Ο Επίσκοπος Πλαταμώνος Διονύσιος, γραμμάτων μέτοχος και ρήτωρ εκκλησιαστικός και ποιμήν κάλλιστος και η Σχολή της Ραψάνης: όψεις της παιδευτικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας τον 18 ο αιώνα», ο κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Ο Πρωτοψάλτης Αναστάσιος Ραψανιώτης» και η κ. Στυλιανή Περμαθούλη, Συντηρήτρια, Μουσειολόγος και Διαχειρίστρια Πολιτισμού, με θέμα: «Ο Νεομάρτυρας διδάσκαλος της Ραψάνης: Σχολιάζοντας την περίπυστη εικόνα του».

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ιωάννης Καλούσης, Ιατρός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κάλεσε όλους να αναλογιστούν την ευθύνη, που μας έχουν κληρονομήσει οι πρόγονοι μας ώστε να διαφυλάξουμε τον πολιτισμό και την ιστορική μας γνώση, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης και ο Πρόεδρος της κοινότητας της Ραψάνης κ. Δημήτριος Ζήλος. Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων