05/04/2019 05/04/2019     Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός» παρουσιάζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Γεωργ. Παπανδρέου 2) τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα.    Το βιβλίο, με τίτλο «Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη....
05 Απριλίου, 2019 - 22:19

Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι Συμβαίνει Στην Ευρώπη. Τι Συμβαίνει Στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι Συμβαίνει Στην Ευρώπη. Τι Συμβαίνει Στην Ελλάδα

    Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός» παρουσιάζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Γεωργ. Παπανδρέου 2) τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα.

   Το βιβλίο, με τίτλο «Σχέσεις Εκκλησίας Κράτους: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα» κυκλοφόρησε το 2019 (πριν μερικές εβδομάδες) από τις εκδόσεις Αρμός και το συνέγραψε ο Δρ. Θεολογίας, Φιλοσοφίας και Πολιτικής Επιστήμης Σωτήρης Μητραλέξης. Στο βιβλίο παρουσιάζεται πώς διαμορφώνεται η σχέση Κράτους και Εκκλησίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αναλύονται οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους στη νομοθεσία, στην εκπαίδευση και σε ειδικά θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως είναι η μισθοδοσία του κλήρου. Πρόκειται για ένα κείμενο που άπτεται με θέματα για τα οποία πολύς λόγος γίνεται σήμερα, με την ευκαιρία και της επιχειρούμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Μετά τις εισηγήσεις θα γίνει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δρ. Παιδαγωγικής Νίκος Ράπτης, που είναι διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων