27/02/2021 27/02/2021 Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του από τη Φαλάνη καταγόμενου, μακαριστού πρεσβυτέρου Βασιλείου Ζγούρη. Το μνημόσυνο τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κληρικός του οποίου διετέλεσε ο μακαριστός. Κατά τη Θεία Λειτουργία, στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παίρνοντας αφορμή...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 13:24

Τεσσαροκονθήμερο Μνημόσυνο του π. Βασιλείου Ζγούρη

Διαδώστε:
Τεσσαροκονθήμερο Μνημόσυνο του π. Βασιλείου Ζγούρη

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του από τη Φαλάνη καταγόμενου, μακαριστού πρεσβυτέρου Βασιλείου Ζγούρη. Το μνημόσυνο τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κληρικός του οποίου διετέλεσε ο μακαριστός.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στο δίλεπτο της χήρας, δηλαδή στο να διαθέτουμε την όλη μας ύπαρξη στη διακονία του θείου θελήματος.

Ο Άγιος Θεός δε θα μας ζητήσει το λόγο για όσα υπερέβαιναν τις δυνατότητές μας αλλά θα μας κρίνει για όσα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε. Ένας κληρικός που έκανε ότι μπορούσε κατά τα χαρίσματα που του είχε δώσει ο Άγιος Θεός ήταν και ο πατήρ Βασίλειος.

Αγαπούσε την εκκλησία και το θυσιαστήριο, κάτι το οποίο τόνισε στην προσφώνησή του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι όπου πέρασε ο μεταστάς έγινε αντικείμενο αγάπης και εκτίμησης.

Αμφότεροι οι Ιεράρχες ευχήθηκαν στους γονείς και την αδερφή του μακαριστού την εξ ύψους παρηγορία ενώ ολόθυμη ήταν η προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του πρόωρα αναχωρήσαντος κληρικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων