25/10/2020 25/10/2020 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρμενίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Μητροπόλεως μακαριστής Ιωάννας Παντελίδου-Βλάχου, η οποία ανήγειρε με προσωπικά της έξοδα το Γηροκομείο «Παναγία η Αρμενιώτισσα». Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης ανέλυσε την Αποστολική περικοπή τονίζοντας ότι ο Παύλος...
25 Οκτωβρίου, 2020 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2020 - 18:19

«Παναγία η Αρμενιώτισσα»: Τιμή σε κάποια που πρόσφερε πολλά

Διαδώστε:
«Παναγία η Αρμενιώτισσα»: Τιμή σε κάποια που πρόσφερε πολλά

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρμενίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Μητροπόλεως μακαριστής Ιωάννας Παντελίδου-Βλάχου, η οποία ανήγειρε με προσωπικά της έξοδα το Γηροκομείο «Παναγία η Αρμενιώτισσα».

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός Ποιμενάρχης ανέλυσε την Αποστολική περικοπή τονίζοντας ότι ο Παύλος συνάντησε τον Χριστό όχι από επιλογή του, αλλά επειδή ο ίδιος ο Κύριος ήξερε ότι τα κίνητρα του ήταν υψηλά και τον είχε προορίσει να είναι σκεύος εκλογής του. Και τον οδήγησε σε μία νέα πορεία, διότι γνώριζε την τιμιότητα της συνείδησής του, την αφιέρωσή του στην αλήθεια. Και η μεταστροφή του Παύλου ήταν οντολογική, υπαρξιακή και ο δρόμος που ακολούθησε στηρίχθηκε στην αγάπη, αγκαλιάζοντας το κάθε μέλος της κοινωνίας, με διάθεση όχι εξουσίας, αλλά διακονίας και διαρκούς συνάντησης με τον Κύριο μας.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων