07/11/2021 09/11/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, το Tρισαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 0:44

Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Σύναξη των εν Λαρίση Αγίων

Διαδώστε:
Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Σύναξη των εν Λαρίση Αγίων

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, το Tρισαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ τέλεσε την Αγρυπνία για την εορτή των Αγίων. Παράλληλα, η σημερινή εορτή συνέπεσε και με τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και έκανε παραλληλισμό της ανάστασης της θυγατρός του Ιαείρου με την ανάσταση του γένους μας, μίλησε για την αξία της παρουσίας των Αγίων στη ζωή μας, ενώ έκλεισε τον λόγο του σημειώνοντας ότι: «όλοι οι Θεσσαλοί δεν ήταν άνθρωποι κλεισμένοι στον εαυτό τους και τον τόπο τους, αλλά άνθρωποι που ήθελαν το μήνυμα της ελευθερίας να απλωθεί, σαν τον κόκκο του σιναπιού. Είναι όπως η πορεία της Εκκλησίας. Δεν μένουμε εν τόπω αλλά ζητούμε την αλήθεια για όλο τον κόσμο, οικουμενικά. Και είμαστε έτοιμοι με τόλμη και γενναιότητα να υπερασπιστούμε την αλήθεια που ελευθερώνει, όχι τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες απόψεις. Γι’ αυτό και το συλλείτουργο σήμερα δείχνει πολλά! Οτι ο τόπος μας χρειάζεται να πορευτεί ενωτικός και οικουμενικός, εν αγάπη και αληθεία, αλλά και με όραμα για την πατρίδα που περνά μέσα από την πίστη μας στον Χριστό, τον νικητή του θανάτου».

Προ της απολύσεως, ο οικείος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την ευλογητή παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους τους Άρχοντες και τον Λαό να έχουν την ευλογία των Αγίων στη ζωή τους.

Μεταξύ άλλων εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ειρήνη Καραλαριώτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων