27/11/2022 27/11/2022 Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Χορτάτων τελέσθηκε ανήμερα της εορτής την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Αραβανή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς Λευκάδος, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερο π. Βασίλειο Αρβανίτη...
27 Νοεμβρίου, 2022 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2022 - 10:19

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης στα Χορτάτα Λευκάδος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης στα Χορτάτα Λευκάδος (ΦΩΤΟ)

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Χορτάτων τελέσθηκε ανήμερα της εορτής την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Αραβανή, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς Λευκάδος, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερο π. Βασίλειο Αρβανίτη και τον ευλαβέστατο διάκονο π. Σεραφείμ Περγάρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Χριστοφόρος αναφερόμενος στο βίο και το μαρτύριο της εορταζομένης Αγίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  μοίρασε το αντίδωρο ευχόμενος στο ευσεβές εκκλησίασμα έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών της εορταζομένης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου και δέχτηκε τις εγκάρδιες ευχές κλήρου και λαού για την ονομαστική εορτή της κατά σάρκα μητρός του Αικατερίνας Μανωλάτου.

Με την σειρά του ο εφημέριος του εορτάζοντος Ιερού Ναού  Πρεσβύτερος π. Βασίλειος Αρβανίτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και λάμπρυναν την Ιερά Πανήγυρη της ενορίας Χορτάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων