28/11/2020 28/11/2020 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σπανοχωρίου Λευκάδος σήμερα το πρωί (Σαββάτου, 28 Νοεμβρίου 2020).   Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Υποδιάκονο τον κ. Γεώργιο Αϊβασιλιώτη, έναν ευσεβή και εκλεκτό έγγαμο νεαρό Λευκαδίτη, γαλουχημένο εν παιδεία και νουθεσία...
28 Νοεμβρίου, 2020 - 20:11

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με χειροτονία στους Ταξιάρχες Σπανοχωρίου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με χειροτονία στους Ταξιάρχες Σπανοχωρίου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σπανοχωρίου Λευκάδος σήμερα το πρωί (Σαββάτου, 28 Νοεμβρίου 2020).  

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Υποδιάκονο τον κ. Γεώργιο Αϊβασιλιώτη, έναν ευσεβή και εκλεκτό έγγαμο νεαρό Λευκαδίτη, γαλουχημένο εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μέσα στους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας, καθότι είναι κατά σάρκα υιός του εφημερίου Ενορίας Πλατυστόμων Λευκάδος Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Αϊβασιλιώτη και χειροθετημένος αναγνώστης εκ των τιμίων χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του αγαπητού Γεωργίου. Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, που από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους τον αγκάλιασε πατρικά καθώς και τον πνευματικό του πατέρα και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά, τη σύζυγό του Θεοδώρα, τους κατά σάρκα γονείς του και τους στενούς του συγγενείς.

Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον νέο Διάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τόνισε μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη που ο νέος κληρικός μας φέρει από σήμερα και στο εξής απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους κρατώντας καθαρό τον χιτώνα της Ιερωσύνης του Χριστού. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης και ο ιερός Κλήρος αναφώνησαν το «Άξιος». Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο π. Γεώργιος μοίρασε το αντίδωρο και διάφορες άλλες ευλογίες στους κληρικούς οι οποίοι προσέτρεξαν να του ευχηθούν καλή διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων