17/11/2022 18/11/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2022, στη Λευκάδα και συγκεκριμένα στο φιλόξενο χώρο του πνευματικού κέντρου της «Καταφυγής», το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 2:31

Έναρξη προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης

Διαδώστε:
Έναρξη προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου 2022, στη Λευκάδα και συγκεκριμένα στο φιλόξενο χώρο του πνευματικού κέντρου της «Καταφυγής», το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή Λευκάδος και Ιθάκης, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον ως άνω χώρο, τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεολόγου Αλεξανδράκη, Διευθυντού του Ι.Π.Ε.. Στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς, εκπροσωπών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, εξέφρασε τις εγκάρδιές του ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. και προς τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο για την ευκαιρία που παρέχεται στους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα διοικήσεως της Ενορίας.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τόσο τον π. Αθανάσιο όσο και τον Συντονιστή του προγράμματος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Μπούρη για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος. Στη συνέχεια παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος και προέβη στη διδασκαλία της υποενότητας με τον τίτλο: Δραστηριότητες Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι κάτωθι:

Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Δρ Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α, LLB- LLM Νομικής, Διευθυντής Ι.Π.Ε ,Ιεροκήρυκας Ι.Α.Α — Δραστηριότητες Ι. Ναού.

Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Δρ Νομικής ,Θεολόγος, Διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ι .Μ. Λευκάδος & Ιθάκης ——- Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. Καταστατικός Χάρτης. Νόμοι και Κανονισμοί που αφορούν την Εκκλησία.

Αιδεσ. Πρωτ. Αθανάσιος Κοσμάς, Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης, Μaster Θεολογίας, Master Διοίκ. Επιχειρήσεων και Οργανισμών Πανεπ. Ιωαννίνων—— Διοίκηση ενορίας.

κ. Παναγιώτης Φραγκάκος, Θεολόγος (MA) – Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.—— Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Αιδ. Πρωτ. Σωτήριος Μανωλόπουλος, Θεολόγος – Προϊσταμένος του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Βραχνέϊκων της Ι.Μ. Πατρών. ——- Οικονομικά Ι. Ναού.

Αιδεσ. Πρωτ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ Θεολογίας, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εφημέριος Ι. Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας————- Ψηφιακή συμβολή.

Πανοσ. Αρχιμ. Ιωάννης Περιστερίδης, Χημικός Μηχανικός Msc, Θεολόγος ΜΑ, Εφημέριος Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως – Υπάλληλος Ε.Κ.Υ.Ο.————– Αρχείο Ι. Ναού.

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος, στην ανακεφαλαίωση και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης θα προβεί ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοσμάς , Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων