28/07/2021 29/07/2021 Tηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοιού covid-19 πανηγύρισε φέτος το γραφικό εξωκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στην Αγραπιδιά Καλάμου Λευκάδος τη μνήμη της μεγάλης Αγίας της Εκκλησίας το διήμερο της Κυριακής, 25ης και Δευτέρας, 26ης Ιουλίου 2021. Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας,...
28 Ιουλίου, 2021 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 1:49

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Λευκάδα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Λευκάδα

Tηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοιού covid-19 πανηγύρισε φέτος το γραφικό εξωκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στην Αγραπιδιά Καλάμου Λευκάδος τη μνήμη της μεγάλης Αγίας της Εκκλησίας το διήμερο της Κυριακής, 25ης και Δευτέρας, 26ης Ιουλίου 2021.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου. Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Ακολουθίας ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας».

Το πρωινό της Δευτέρας, 26 Ιουλίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοφίλου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις αρετές της εορταζομένης Αγίας Παρασκευής. Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στους δωρητές του Ιερού Ναού και στη συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο ευχόμενος έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα δια πρεσβειών της εορταζομένης Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων