20/09/2021 21/09/2021 Tηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εορτάστηκε το διήμερο της Κυριακής, 19 και Δευτέρας, 20 Σεπτεμβρίου 2021 η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της Συνοδείας αυτού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευτυχίου. Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6:00 μ.μ. εψάλη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος...
20 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2021 - 1:24

Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος

Tηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εορτάστηκε το διήμερο της Κυριακής, 19 και Δευτέρας, 20 Σεπτεμβρίου 2021 η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της Συνοδείας αυτού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευτυχίου.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6:00 μ.μ. εψάλη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Την Πανηγυρική Ακολουθία τέλεσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης και ο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Χριστόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου Λευκάδος πλαισιούμενοι από τον ευλαβέστατο διάκονο π. Νικόλαο Κοντοπρία. Τον θείο λόγο κήρυξε Σεβασμιώτατος αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις αρετές και τα χαρίσματα του εορταζομένου Αγίου.

Το πρωί της Δευτέρας εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. To Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Απολπαίνης Λευκάδος πλαισιούμενος από τον ευλαβέστατο διάκονο π. Γεώργιο Αϊβασιλιώτη. Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι ευλαβέστατοι διάκονοι π. Σεραφείμ Περγάρης και π. Βασίλειος Μαγκανάκης.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών των δούλων του Θεού, των δωρητών Ευσταθίου και Ευτυχίου Λαλαφράγκου, συζύγου και τέκνου αντιστοίχως της μεγάλης ευεργέτιδος του εν λόγω Ιερού Παρεκκλησίου κ. Περσεφόνης Λαλαφράγκου και στη συνέχεια ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων