20/10/2021 20/10/2021 Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Χαραδιατίκων Λευκάδος, τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του covid-19, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. κ. Θεοφίλου, με αφορμή την εορτή της ανάμνησης της Ανακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του Νέου Ασκητού, το απόγευμα της Τρίτης, 19 Οκτωβρίου 2021....
20 Οκτωβρίου, 2021 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2021 - 21:40

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Λευκάδα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Λευκάδα

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Χαραδιατίκων Λευκάδος, τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του covid-19, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. κ. Θεοφίλου, με αφορμή την εορτή της ανάμνησης της Ανακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του Νέου Ασκητού, το απόγευμα της Τρίτης, 19 Οκτωβρίου 2021.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσωπο και τις αρετές του τιμωμένου Αγίου. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας ο εφημέριος του Ναού Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Κατωπόδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Ιερά Πανήγυρη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος μοίρασε τον άρτο μαζί με άλλες ευλογίες στο ευσεβές εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων