17/08/2022 17/08/2022 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες, Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Καλάμου Λευκάδος, με την ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Οσίου Πατρός Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του Νέου Ασκητού. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης και ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης, συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
17 Αυγούστου, 2022 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 20:54

Η Ιερά Πανήγυρις του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητού στον Κάλαμο Λευκάδος

Διαδώστε:
Η Ιερά Πανήγυρις του Οσίου Γερασίμου του Νέου Ασκητού στον Κάλαμο Λευκάδος

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες, Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Καλάμου Λευκάδος, με την ευκαιρία της εορτής της μνήμης του Οσίου Πατρός Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του Νέου Ασκητού. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης και ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σεραφείμ Περγάρης, συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και της τιμής των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Στη συνέχεια τέλεσε Αρχιερατικό Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης των αειμνήστων εφημερίων, κτητόρων, δωρητών, ανακαινιστών κι ευεργετών του εορτάζοντος Ιερού Ναού και μοίρασε το ευλογημένο αντίδωρο κι άλλες ευλογίες στο ευσεβές εκκλησίασμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων