24/08/2022 25/08/2022 Η τοπική Εκκλησία της Λευκάδας εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου (κεντρική αγορά) την Σύναξη πάντων των Εφόρων και Προστατών Αγίων της νήσου το διήμερο του Σαββάτου 20 και Κυριακής 21 Αυγούστου 2022. Το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος...
24 Αυγούστου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 2:02

Εορτή της Σύναξης των Εφόρων και Προστατών Αγίων της Λευκάδας

Διαδώστε:
Εορτή της Σύναξης  των Εφόρων και Προστατών Αγίων της Λευκάδας

Η τοπική Εκκλησία της Λευκάδας εόρτασε με μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου (κεντρική αγορά) την Σύναξη πάντων των Εφόρων και Προστατών Αγίων της νήσου το διήμερο του Σαββάτου 20 και Κυριακής 21 Αυγούστου 2022.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιουμένων από πολλούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Ιερόθεος ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βαθύτερη σημασία της εορτής. Μετά το τέλος της Πανηγυρικής Ακολουθίας και ώρα 10.30 μ.μ. εψάλη το Μικρό Απόδειπνο και στη συνέχεια η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τους εν Λευκάδι Αγίους.

Το πρωί της Κυριακής, 21 Αυγούστου τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής των ευσεβών χριστιανών στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας. Ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να ευχαριστήσει προσωπικά τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ευχόμενος σε κλήρο και λαό έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα κατ´άμφω.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους και στη συνέχεια ο Μικρός Αγιασμός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων